Pozdrav!
Nekoliko mjesecima (1 ili 3) sam počeo stavljati kučne brojeve na otoku Vir pomoču pripisanjem dgu stranice i nisam skužio do sada da je to valjda veliki problem zbog licencije (ODBL i Otvorena dozvola) neznam što napraviti i zato to pišem.
Pozdrav!
Nekoliko mjesecima (1 ili 3) sam počeo stavljati kučne brojeve na otoku Vir pomoču pripisanjem dgu stranice i nisam skužio do sada da je to valjda veliki problem zbog licencije (ODBL i Otvorena dozvola) neznam što napraviti i zato to pišem.
Inače bi to bio problem. Što god upisuješ u OpenStreetMap moraš znati da je vlasnik tog podatka dopustio da to upišemo.
Ali za DGU kućne brojeve smo dobili dopuštenje jer su odnedavno objavljeni pod dobrom licencom.
Uglavnom, već se bavimo time, ovdje je tema:
A ovdje je web aplikacija sa kojom se to može malo olakšati:
Ako trebaš pomoć, pitaj pa ti pokažemo kako se koristi sa tim webom.
Hvala za info!
Samo jedno pitanje. Pošto sam ja već unio oko 100 kučni brojeva na Viru, hoće li to stvoriti problem s dupliciranjem kada skripta za veliki import dođe na red za Vir?
Skripta tu i tamo pokupi brojeve koji su upisani i usporedi ih sa DGU kućnim brojevima, tako da nije problem ako ljudi upisuju kućne brojeve.