Uvoz GURSovih naslovov / Slovenia address import

No ja. Nisem mislil, da je naš trud zaman. Edino dokler clienti še ne najdejo slovenskih naslovov, končni cilj pomojem še ni čisto dosežen.

Na openstreetmap.org ga zdaj tudi meni normalno najde. Lahko, da zato, ker sem preimenoval cesto, ki je zraven. Možno, da iskalnik najprej išče ceste in potem naslove v bližini. Dokler se cesta ni pravilno imenovala pa naslova ni našlo. Če CoMaps uporablja enak iskalnik, bom najprej počakal, da se še tam posodobijo zemljevidi. Če pa ne bo delalo pa bom odprl issue na codeberg.

Potrjujem, da CoMaps zdaj najde naslov.

Ta težava bo verjetno za vse naslove, ki so ob ulicah z drugačnimi imeni. Sem našel tudi github issue na search algoritmu: Systematic mismatches between addr:street and the name of the highway · Issue #4075 · osm-search/Nominatim · GitHub

Da bi bila to pogosta praksa v Sloveniji dvomim in bo to verjetno pogosteje posledica napačnih vnosov.

Verjetno je smiselno imeti to v mislih ko se importa naslove ob pregledu, če so (namerno ali ne) naslovi zraven cest z drugačnimi imeni, da se jih popravi ali pa doda alt_name.

1 Like

Just FYI: I think this Geofabrik tool could potentially help detecting mistakes with street names (and other issues like duplicates, etc.)

2 Likes

Tudi po mojih testiranjih bo kar držalo. To pomeni, da bomo tudi še po končanem uvozu naslovov imeli veliko dela, da bodo podatki sploh zares uporabni: OSM inspector – Addresses – Street not found, Place not found :face_with_peeking_eye:

2 Likes