Osvežene su adrese, ulice i stambene zajednice sa RGZ podacima od 27. jula.
Osvežene su adrese, ulice i stambene zajednice sa RGZ podacima od 28. septembra.
Bože, kakav sam ja “car”. Napravio sam blog post o ovome Stigle naše podloge u editore - Open Street Map Srbija i javio na Telegramu, ali eto zaboravio sam da javim i na forumu Čekamo JOSM sad!
Prešli smo 90% sa uvozom adresa. Trenutno imamo:
- 3/168 opština sa preko 10.000 nepronađenih adresa
- 34/168 opština sa preko 2.000 nepronađenih adresa
- 8/168 opština sa manje od 50% pokrivenosti
- 38/168 opština sa manje od 90% pokrivenosti
Sve u svemu, ovo ide svojim finim tempom od oko 10.000-20.000 dodatih adresa nedeljno. Mislim da ćemo dostići maksimum do kraja godine i posle toga idu samo popravke i debate oko pojedinačnih slučajeva:)
Osvežene su adrese, ulice i stambene zajednice sa RGZ podacima od 06. novembra.
Prešli smo 95% sa uvozom adresa. U odnosu na prošli put, trenutno imamo:
- 0/168 opština sa preko 10.000 nepronađenih adresa (bilo 3/168)
- 14/168 opština sa preko 2.000 nepronađenih adresa (bilo 34/168)
- 0/168 opština sa manje od 50% pokrivenosti (bilo 8/168)
- 21/168 opština sa manje od 90% pokrivenosti (bilo 38/168)
Prešli smo 99% i možemo zvanično da kažemo da je uvoz adresa gotov! Posle eto godinu dana i 9 meseci:) Čestitke svima koji su učestvovali u unosu, u komentarima, u hostovanju tile-ova, u nalaženju bugova…!
- Sve opštine imaju manje od 700 adresa da im fale ukupno
- Nema nijednog naselja sa više od 600 adresa da fali
- Sve opštine imaju preko 93% pokrivenosti
- Imamo samo 48 naselja (od ukupno 4714 naselja) koje imaju ispod 90% pokrivenosti
- Imamo još 15.000 adresa koje fale (od 2.4 miliona adresa u Srbiji)
Šta dalje:
- Ja ću nastaviti da osvežavam podatke sa RGZ-a i vektorski tile server
- Ko voli RGZ podatke, fokus može da prebaci na ulice više, njima treba još sređivanja, a to je dosta pipavije
- Ugasiću uskoro real-time osvežavanje na svaki sat jer ne vidim potrebu za time više
Ako imate još predloga, tu sam. Još jednom - hvala svima!
Uzeo sam sve RGZ ulice i adrese i uradio analizu “top 10”. Okačio sam na blog u dva posta - jedan se bavi ulicama (najveća, najduža, najduže ime…), a drugi se bavi adresama (najveći broj, najviše brojeva u ulici…):
- https://openstreetmap.rs/ekstremi-adresnog-registra-deo-1-ulice/ (prvi deo)
- Ekstremi adresnog registra-adrese - Open Street Map Srbija (drugi deo)
Ako ste ikada hteli da znate koja ulica je najduža u Beogradu ili koje ulica u Srbiji ima najviše kućnih brojeva, prelistajte ovo:) I naravno ukažite na greške!
Sjajno!
Osvežene adrese i ulice sa podacima od 01. marta 2025.