Unos zgrada u Mladenovcu

Pozdav svima,
Napravili smo “radnu akciju” za unos zgrada u Mladenovcu. Ovo nikad nismo radili ranije i ideja je da vidimo koliki odziv ovo može da ima i da li ovo može da se pretvori u nešto više (ili bar tradicionalnije). Za unos se koristi Tasking Manager hrvatske zajednice (hvala!), a Mladenovac je odabran zato što je među gradovima koji imaju najgori odnos broja stanovnika i broja zgrada u Srbiji (u trenutku pisanja ovog teksta nema nijedna zgrada u centru!). Projektu možete da pristupite ovde:

https://tasks.osm-hr.org/project/21

a ovaj forum možemo da koristimo za dodatna pitanja, pojašnjenja i sl. Unose se dakle zgrade (“building=yes”) ili kuće (“building=house”) ako ste sigurni da je to kuća za život. Naravno, svi drugi tagovi za zgrade su poželjni ako možete da ih dodate, kao i mapiranje svega ostalog u Vašem kvadrantu, ali fokus je na zgradama pre svega. Napravljen je i unos na vikiju.

Ako imate malo slobodnog vremena ili vas svrbi da nešto mapirate a ne znate šta - uključite se i pomozite ovaj projekat!

Ako znate nekog pojedinca (ili zajednicu) za koju mislite da bi mogao da pomogne, pomenite mu ovakav vid aktivnosti.

Srećno mapiranje!

Hvala obojici na inicijativi! Ja cu se potruditi da sa moje strane prosledim informaciju!

Samo da javim ovde - prešli smo 50% ucrtanih zgrada u Mladenovcu za oko mesec i nešto dana. Sjajan napredak!

Unos svih zgrada u Mladenovcu je završen uspešno! 100% teritorije je pokriveno, učestvovalo je 8 ljudi, radilo se 2 meseca, a uneto je 36848 zgrada (https://overpass-turbo.eu/s/1fG4). Hvala svima koji su učestvovali, a najviše Milošu koji je izneo najveći deo posla! Biće uskoro neki blog post na openstreetmap.rs, a sad možemo da malo odmorimo i da smišljamo koju sledeću opštinu na teritoriji Srbije da “napadnemo”:slight_smile:

Objavljen je i blog post na sajtu: https://openstreetmap.rs/ucrtavanje-zgrada-u-mladenovcu-gotovo/. Tu možete pročitati neke statistike oko samog projekta, a i par interesantnih analiza koje su sad (kada imamo ove objekte) moguće - koja je prosečna površina kuće, koje su orijentacije kuća, koja je najudaljenija kuća i sl.

Svaka čast! :wink: