Ostatnio zauważyłem że mamy na Wiki dwie tabelki przedstawiające stosowanie kategorii dróg, które z niewiadomych przyczyn podają inne informacje, a czasem błędne (np. jedna ze stron podaje że drogi motorway mają mieć pas awaryjny, co nigdy nie było brane pod uwagę jako jeden z czynników).
Te dwie strony to:
oraz
Myślę że dobrze by było jakby obydwie strony podawały ten sam opis, potrzebuje jednak Waszej opinii czy zaproponowane przeze mnie opisy są poprawne i uważacie że powinny znaleźć się na Wiki. Moje propozycje brzmią tak:
motorway - Autostrady oznaczone znakami D–9 / D–10 oraz dwujezdniowe drogi ekspresowe z przynajmniej dwoma pasami ruchu w obu kierunkach oznaczone znakami D–7 / D–8.[2] Droga oznaczona tym tagiem powinna być dwujezdniowa, tzn. być narysowana jako dwie linie w przeciwnych kierunkach, każda z oneway=yes . (Tutaj akurat bez zmian w stosunku do wersji że strony o znakowaniu)
trunk - Najczęściej drogi sieci TEN-T (mapka) niespełniające wymogów highway=motorway służące do tranzytu międzynarodowego lub połącznenia pomiędzy największymi miastami w kraju. Również jednojezdniowe drogi ekspresowe.
primary - Najczęściej drogi krajowe. Drogi o znaczeniu krajowym, łączace duże miasta lub główne przejścia graniczne. Również największe drogi tranzytowe wewnątrz metropolii.
secondary - Najczęściej drogi wojewódzkie. Drogi o znaczeniu regionalnym, łączące większe miasta lub łączące drogi wyższych kategorii. W większych miastach również drogi łączące dzielnice.
tertiary - Najczęściej drogi powiatowe. Drogi łączące mniejsze miasta i gminy. Również drogi łączące drogi secondary. W miastach również najważniejsze drogi przelotowe.
unclassified - Najniższa kategoria dróg tranzytowych. Łączą wsie. W miastach drogi lokalne niebiegnące przez obszary mieszkalne.
residental - Drogi lokalne lub osiedlowe, niemające funkcji tranzytowej.
living street - Droga w strefie zamieszkania oznaczona znakami D-40 / D-41.
No i to tyle. Dajcie znać czy opisy pasują i czy coś wartoby dodać.
Skorygowałbym lekko definicję trunk:
Najważniejsze trasy niespełniające wymogów highway=motorway służące do tranzytu międzynarodowego lub połączenia pomiędzy największymi miastami oraz jednojezdniowe drogi ekspresowe. Najczęściej drogi należące do sieci TEN-T.
Jeżeli chodzi o definicje primary, secondary, tertiary, to skorygowałbym te definicje do tego, co bardziej przekłada się na praktykę i odchodzi od tendencji do nadawania drogom krajowym primary i drogom wojewódzkim secondary ze względu na kategorię urzędową. PRIMARY: Najważniejsze drogi niespełniające wymagań motorway lub trunk. Najczęściej główne drogi krajowe i główne drogi wojewódzkie. W większych miastach główne/podstawowe ciągi komunikacyjne. SECONDARY: Najważniejsze drogi o znaczeniu regionalnym. Najczęściej wojewódzkie i powiatowe/gminne o wyróżniającym się znaczeniu w porównaniu do pozostałych dróg regionalnych. W większych miastach główne międzydzielnicowe ciągi komunikacyjne. TERTIARY: Drogi łączące mniejsze miasta i gminy. Również drogi łączące drogi secondary. W większych miastach uzupełniające międzydzielnicowe i główne dzielnicowe ciągi komunikacyjne.
Reszta jest dla mnie w porządku.
Nie jestem przekonany że oznaczanie głównych dróg wojewódzkich jako primary jest jakąś większą zasadą. Ile takich mamy? Wydaje mi się że jeśli się pojawiają to są to po prostu dawne krajówki, znam chyba jedną drogę wojewódzką primary która nie jest dawną DK.
Choć Twoje wersje chyba brzmią nieco bardziej encyklopedycznie od moich. Poza tą jedną wątpliwością (i analogicznie dla secondary dla powiatowych).
Nie jest to masowe zjawisko, ale takie drogi są i ich przybyło w ostatnich latach po dyskusjach nad poszczególnymi przypadkami. Z takich wyróżniających się mamy DW 468 na zachód od Gdyni przez Rumię, Redę i Wejherowo; DW 240 było w swoim czasie dyskutowane; DW 355 na południe od A4 w Zgorzelcu; DW 224 od DK 91 do węzła na A1. Z drugiej strony degradowaliśmy wybrane odcinki dróg krajowych, które mają nieduże znaczenie dla sieci drogowej - głównie północny wschód Polski, ale są też np. DK 27 na południe od A18 i fragment DK 91 w Gdańsku.
Secondary na drogach powiatowych/gminnych to np. Lotnicza w Baninie - rozrastająca się miejscowość, połączenie z węzłem OMT, najkrótszy dojazd z Banina do Gdańska. Inny przykład to secondary na północnym odcinku Kwiatkowskiego w Gdyni i dalej na północ do Pucka przez liczne miejscowości.
Najbardziej chodziło mi o definitywne zerwanie ze sztuczną tendencją do łączenia primary z DK i secondary z DW.