Як створити мапу маршрутів громадського транспорту?

Маю потребу для сайту міста створити мапи маршрутів громадського транспорту. Орієнтовно їх 30. Кожен маршрут краще виводити окремо, з вказанням зупинок. Деякі маршрути більш складні - можуть мати окремі варіанти в залежності від дня тижня і т.п.
Прошу роз’яснити яким чином взагалі почати роботу з мапою. Досвіду не маю. Тому, нажаль, посилання на Вікі мені не допоможуть.
Дякую!

Це точно можна реалізувати з джаваскріпт-бібліотекою Leaflet. Але, на жаль, у деталях не зможу допомогти, бо сам такого не робив. Треба мати досвід веброзробки.

@Dmitry_Bely Для показу маршрутів громадського транспорту ви можете скористатись одним зі стилів з Головної: Transport Map чи ÖPNVKarte (Правила щодо їх використання шукайте у Вікі ОСМ, бо вони надаються сторонніми постачальниками та можуть вимагати використання ключів доступу).

Для створення самих маршрутів в ОСМ можу порадити Настанови від розробників OsmAnd - Guideline for public transport | OsmAnd.

Для виводу та показу кожного окремого маршруту ви можете скористатись Overpass API. З його допомогою ви можете отримати дані маршруту у вигляді JSON, який потім можна перетворювати в geojson та показувати поверх фонової мапи за допомогою бібліотеки leaflet.js - Using GeoJSON with Leaflet - Leaflet - a JavaScript library for interactive maps.

Крім цього, ви можете або розгорнути власний тайловий сервер, або скористатись тайлами, які генерує українська спільнота ОСМ - https://tile.openstreetmap.org.ua.

Настанови з розгортання тайлового сервера можна знайти на switch2osm.org.

2 Likes