Рік побудови і мікрорайони

Всім привіт!

Використовуємо дані карти осм у себе на проекті і не вистачає даних року побудови і полігонів мікрорайонів. Підкажіть по двох питаннях

  • Чи правильно я розумію що рік побудови записуєтся в start_date, просто чомусь не поширене заповнення цих даних? Навіть по Києву дивлюсь дуже рідко є рік побудови
  • Якщо ми у себе маємо приблизні межі мікрорайонів, чи нормально буде їх поміняти на ОСМ? зараз це точки на осм. Просто справа в тому що ці межі не адміністративні, а приблизні все ж таки.
1 Like

Вітаю!

Так, ключ start_date показує дату коли обʼєкт було відкрито чи побудовано. У ширшому сенсі це дата коли він почав існувати. Детальніше про цей ключ є на вікі: https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Key:start_date

Якщо у вас є інформація про дати появи мікрорайонів я думаю буде корисним її внести. Дані можуть бути фрагментарні бо ОСМ — волонтерський проєкт і мапери роблять те що їм подобається, якогось плану немає.

Щодо позначення меж, думаю можна прислухатися до поради з вікі:

Точка чи полігон?
Визначення мікрорайону (“neighbourhood”) має різне значення в різних місцях. Деякі з них не мають чітко визначених меж, інші – мають. Деякі з них є адміністративними одиницями, деякі – ні. Тож добре слідувати здоровому глузду та:

  • У випадках, коли межі неможливо чітко визначити, або немає чіткої домовленості де вони проходять, в такому випадку краще позначити мікрорайон точкою в його умовному центрі. Позначення точкою також полегшує прокладання маршрутів для навігаційних застосунків.

  • У випадках, коли межі мікрорайону чітко визначені, наприклад документами місцевої влади, мапери в таких випадках воліють також позначити їх на мапі. Також багато хто з маперів ставить точку в центрі мікрорайону з теґом place=neighbourhood.

Якщо район, наприклад, обмежений трасою і має такі-сякі умовні межі, можна позначити полігоном. Якщо мікрорайон не має чітких меж і плавно переходить в інший, думаю, варто позначати точкою.

3 Likes

Дякую дуже!

Про рік побудови мала на увазі будинки, зрозуміла що не вказала це в запиті)

:bulb: Ви можете змінити назву теми, змінивши її заголовок на відповідний :wink: