Вандализъм

От време на време се случва някой ентусиазиран индивид да се появи и да почне да работи “на едро”.
Което по принцип не е лошо, но в ентусиазма си без да искат малко вандализират.

Днешния такъв е https://www.openstreetmap.org/user/MikaHakinen
Веднъж му връщах промени в Пирин сега пак е направил същия мармалад без да си направи труда да ми отговори на предния changeset гледам и, че по Рила е започнал на едро с промените.

Какво да ги правим такива? Преди време имах дълго убеждаване с един господин който не беше чел конвенцията за имената на улиците и беше почнал да ги променя в различни градове, и ходих седмици след него да оправям имена. Нямам нещо нерви да гоня хората да ми отговорят.

Имаш ли примери за конкретни промени, които са проблематични?
Гледам, че е много активен, но последните промени бяха безобидни. Очевидно е, че мотивацията му не е вандализъм, по-скоро неопитност.

Неприятно е, че не отговаря, но може и да не е забелязал съобщението ти.
Пиши му пак и го прати тук, тъкмо да се включи и да обсъдим заедно.

Отговорил ми е нещо, сега ще видя и да го повикам тук ако има желание да пише. Грешно се изразих нямам предвид, че е точно вандализъм с умисъл, по-скоро от ентусиазъм.
Ето например това - https://www.openstreetmap.org/relation/253825/history
Цялата Рила вече не е Рила, и има някави незатворени ways които не се рендърват правилно. Да не говорим за имената на чужди езици, че ги няма.
С Пирин е същото, просто беше сложил, че националния парк е тагнат целия като гора и това прецаква рендъра и relation-те с малкото което беше направено. Като например тук - https://www.openstreetmap.org/relation/253825/history#map=19/41.76693/23.45947
Гората се появява върху стартите ways. Пирин според мен не е драма, но ми струва че Рила трябва да се реветне най-малко заради имената.

Звуча като сърдит чичко, не ми беше това идеята, но малко се губи при диалога онлайн.

Да, почупено е и трябва да се върнат тези промени.

В ранните ми дни направих абсолютно същата грешка, само че със Средна гора.

Въпросът е до коя версия да се върне…

Revert changeset, няма друго спасение.

Чак сега сядам на компютър, писах му дълго съобщение и за Рила, но нищо не ми е отговорил. Погледнах на бързо и ми се струва, че Рила е още така и той продължава стабилно да си мапва и не знам дали не са омазани още неща.

Аз много опит нямам с ревертването само 1-2 пъти съм го правил, но като ми остане време ще се пробвам поне Рила да оправя.