Αστικές Συγκοινωνίες στην Αθήνα

Καταρχήν μπράβο στα παιδιά που αρχίζουν να τοποθετούν τα βέλη (→) στις ονομασίες των λεωφορειακών δρομολογίων.
Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση και μια πρόταση πάνω σε αυτό:

  1. Ο χαρακτήρα του βέλους, θα εμφανίζεται σε όλα τα συστήματα απεικόνισης του χάρτη; (unicode)
  2. Για να λυθεί το θέμα με την κατεύθυνση του δρομολογίου, αντιμεταθέταμε την ονομασία Αφετηρίας - Τέρματος. Τώρα με την χρήση του βέλους, δεν χρειάζεται να το κάνουμε αυτό, αφού μπορούμε να βάζουμε το αντίστροφο βέλος!
    πχ Α13 ΟΜΟΝΟΙΑ → ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ & Α13 ΟΜΟΝΟΙΑ ← ΚΗΠΟΥΠΟΛΗ.

ΥΓ. Ψάχνοντας για αυτούς τους ειδικούς χαρακτήρες βρήκα αυτή την σελίδα που μπορεί κάποιος με απλό copy-paste να αντιγράψει τον χαρακτήρα που θέλει.

Η χρήση ειδικών χαρακτήρων στο name (όπως βέλη) καλό είναι να αποφεύγονται (εξαιρούνται τα = < > - ) ( ), για πολλούς λόγους, κυρίως τεχνικούς. πχ υπάρχουν handheld devices που δεν κάνουν rendering τους ειδικούς χαρακτήρες. Επίσης οι αλγόριθμοι (πχ routing, search κλπ) που κάνουν parse τα ονόματα, μερικές φορές δεν διαχειρίζονται σωστά τους ειδικούς χαρακτήρες.
Πάντως για το OSM είναι αποδεκτό.

EDIT: Πάντως στην Γερμανία που τσέκαρα τα ονόματα τα αντιστρέφουν (στην επιστροφή) όπως και εμείς, ακολουθώντας το format: from => to το οποίο είναι και το λογικό,
και όχι το to <= from. Διαφωνώ με την πρόταση του παραπάνω πόστ.

Το πρότεινα με το σκεπτικό να παραμένει ο ίδιος τίτλος που αναγράφεται ως δρομολόγιο.
Π.χ. ένας που θα θέλει να χρησιμοποιήσει την τάδε γραμμή, θα βλέπει πάντα την ονομασία ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΔΑΣΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ και ποτέ δεν θα δει ΔΑΣΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ.

Πριν λίγους μήνες ο ΟΑΣΑ έκανε κάποιες αλλαγές σε μερικές λεωφορειακές γραμμές οι οποίες δεν έχουν αποτυπωθεί στο χάρτη. Αν μπορεί, ας επιληφθεί κάποι@ καθώς εγώ δεν το έχω και τόσο με τα ΜΜΜ.