Златишки проход затворен, но второкласен

Златишки проход е официално затворен целогодишно поради много лошо състояние. Таговете за настилка и качество не са достатъчни. Това, че е второкласен път подвежда хората. Преминах през него, в по-голяма част е само чакъл и то при наличие на завои и големи наклони. Според мен не е редно да е второкласен път, въпреки че официално е такъв. Аз като препатил искам да направя една отсечка unclassified, визулано да личи, че нещата не се розови. Какво е вашето мнение?

П.С. Бях го променил на третокласен без да питам, но мисля че като обединих няколко отсечки съм развалил релация за Ком-Емине и някакъв чужденец е върнал нещата. Та сега в изходно положение да питам.

https://www.openstreetmap.org/#map=14/42.7420/24.0880

Редакция: Вече го промених както исках :slight_smile:

Ако съвсем официално е затворен със знак и т.н., защо направо да не ползваме правилния таг:

https://wiki.openstreetmap.org/wiki/DE:Key:access

Така ще светне и в Мапник с пунктир, и няма да обърква навигациите.

Нещо против?

Подобно е положението и с Върбишкия проход, който даже е първокласен. Но класификацията явно минава и през общинските съвети. Те съвсем открито настояват високия клас да остане за да могат да искат пари. :slight_smile: Голяма работа, че на някой навигацията му се е объркала. Общинските съвети тази работа не ги интересува.

Ако има знак, BollWeevil е прав.

В Златица има знак, че е затворен, ето снимка https://goo.gl/maps/cH6YPh6e5LG2. Питахме в едно кафе и хората казаха, че знакът е от много години, но се минавало, както и сам се убедих, затова не съм съгласен да се слага таг примерно че няма достъп, защото и това не е отговаря на реалността и местните си го ползват като най-пряк път. А преди самият проход имаше знак, че е в ремонт, който разбрах продължава десетилетия. В момента виждам на картата, че участъкът е отбелязан като construction и мисля, че така си е добре.

П.С. Не мога да разбера, защо пътища изоставени до степен да са ‘‘затворени’’, което на практика значи, че всеки минава на своя отговорност и не може да се оплаква, да са първокласни и второкласни. И какъв е проблемът на ОСМ картата да не се съобразим с тази лъжа и да отбележим тези два прохода като некласифицирани пътища, докато не бъдат ремонтирани.