Веломаршрут по поречието на Дунав до Черно море

Здравейте,
От няколко години проучваме близо 750-километровия веломаршрут “Дунав ултра”, който представлява проект за популяризиране на най-северните части на България, чрез туристическо колоездене.
До момента сме събрали голямо количество информация за регионa, който покрива цялата географска област близо до Дунав, през Добруджа чак до Дуранкулак. Всичко това пречупено през призмата на туристическото колоездене.
Търсим помощ за донастроиването на трака, публикуването му в OSM и популяризиране така, че да носи полза за пътуващи и местни.
Повече за проекта ни може да научите тук: https://www.dunavultra.com
Благодаря

1 Like

А по точно каква помощ ви трябва. Видях публикувания маршрут на вашия сайт и доколкото забелязах веломаршрута обхваща основно пътища от Републиканската пътна мрежа които вече ги има в Openstreetmap и затова не виждам какво искате да добавите. Видях само един малък участък от маршрута който го няма картиран. Или искате да се маркира маршрута като такъв в Openstreetmap, за целта може да се използва някоя от тези схеми https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Cycle_routes или това https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag:route%3Dbicycle
В България има направени някои такива маршрути от ентусиасти от МТБ форума. Лично и аз от 1 година съм по активен колоездач но по-запален по черните пътеки така че бих се радвал да помогна с каквото мога. Даже ако в бъдеще се направи и някакъв вариант на този Дунавски веломаршрут който примерно да обхваща примерно основно черни пътеки може също да се окаже доста атрактивен вариант за XC маршрут.