Ερώτηση σχετικά με κατεύθυνση οδών

Καλησπέρα σας, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Όταν ένας δρόμος έχει δύο κατευθύνσεις (δηλαδή υπάρχει μία λωρίδα προς μία κατεύθυνση και μία προς την άλλη τι πρέπει να κάνω ώστε να φαίνετια και στο open street map? :confused:

Καλησπέρα,

Αν υπάρχει νησίδα ή κάτι αντίστοιχο, χρειάζεται δεύτερη γραμμή, κάθε μία εκ των οποίων θα έχει το oneway=yes.
Αν ο διαχωρισμός των ρευμάτων γίνεται με απλή διαγράμμιση, τότε αρκεί το oneway=no.

Σε ευχαριστώ πολύ. :slight_smile:

Αντλώ από την παρατήρηση ότι για να δικαιολογηθεί η χωριστή γραμμή στη χαρτογράφηση ροών κυκλοφορίας,
θα πρέπει ο διαχωρισμός των ρευμάτων κατεύθυνσης να είναι σαφής (πχ με νησίδα, με σταθερά εμπόδια ή με διαγράμμιση που επέχει ρόλο νησίδας)
και μεταφέρω το ίδιο ερώτημα τί γίνεται και στην περίπτωση των διασταυρώσεων.

Για λόγους σωστής αποτύπωσης σύμφωνα και με τους ευρύτερα διαδεδομένους κανόνες της χαρτογράφησης
αλλά και οπωσδήποτε για λόγους λειτουργικότητας των λογισμικών πλοήγησης,
είναι αναγκαίο η χαρτογράφηση των διασταυρώσεων να ακολουθεί το παραπάνω πρότυπο του σαφούς διαχωρισμού επί του οδοστρώματος με βάση πάλι την ύπαρξη νησίδας, διαγράμμισης κλπ.
Υπογραμμίζω ιδιαίτερα για λόγους και σωστής καταγραφής αλλά και λειτουργικότητας λογισμικών πλοήγησης.

Παρατήρησα διασταυρώσεις με νησίδες όπου οι ορθές γονίες είχαν γίνει καμπύλες, με αποτέλεσμα τα συστήματα πλοήγησης να λένε να συνεχίσω ευθεία όταν ο δρόμος έστριβε αριστερά, ή να στρίψω δεξιά όταν έπρεπε να συνεχίσω ευθεία.
Για να λειτουργήσει σωστά, άλλαξα τις καμπύλες σε ορθές γονίες (όπως είναι και στην πραγματικότητα). Παράδειγμα https://www.openstreetmap.org/#map=19/38.05402/23.81134
Αν δείτε ανάλογα προβλήματα σε διασταυρώσεις, διορθώστε τα.

@LeonCR
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με “νησίδες” στις “διασταυρώσεις”.

@beatnickgr δεν θυμάμαι πως ήταν πριν ο χάρτης στο σημείο που αναφέρεις, αλλά (αν θυμάμαι καλά το σημείο) νομίζω πως θέλει πάλι διόρθωση.
Η είσοδος στην Πεντέλης αν δε κάνω λάθος, επιτρέπεται μόνο από την άνοδο της Κηφισίας, οπότε το κομμάτι που ενώνει την κάθοδο της Κηφισίας με το ρεύμα της Πεντέλης προς Μελίσσια περισσεύει.
Από την Πεντέλης ωστόσο επιτρέπεται η είσοδος και στις δύο κατευθύνσεις της Κηφισίας, οπότε αυτό, καλώς προχωράει μέχρι και την κάθοδο.

Δεν το διορθώνω, μήπως το θυμάμαι λάθος

Κι εγώ το θυμάμαι έτσι.

Κατά τη γνώμη μου η χαρτογράφηση στο OSM πρέπει να αποτυπώνει με τον απλούστερο πραγματιστικό τρόπο την κατάσταση στο δρόμο. Και αυτός είναι και ο τρόπος που γενικώς λειτουργεί η χαρτογράφηση.
Δεν γίνεται ας πούμε ακόμα κι όταν ένα όχημα έχει διάφορες αυθαίρετες ελευθερίες κίνησης στο οδόστρωμα, αυτές να αποτυπώνονται στο χάρτη χωρίς προφανή λόγο.
Έχει συμβεί όπως σωστά επισημαίνει κι ο beatnickgr να δημιουργούνται περισσότερα προβλήματα αντί να επιλύονται, εκεί που υπάρχει ανακριβής αποτύπωση.
Στη δική μου περίπτωση έχει τύχει να διορθώσω σφάλμα σε διασταύρωση που έφτανε να δρομολογεί κατεύθυνση στροφής προς τα δεξιά με οδηγίες πλοήγησης προς τα αριστερά! Όσο ακραίο κι αν ακούγεται, το παράδειγμα είναι πραγματικό.

Γενικώς χρειάζεται ένα συμμάζεμα και μια συμφωνία στον τρόπο που χαρτογραφούνται οι διασταυρώσεις στο OSM.

Εννοώ πχ
https://www.openstreetmap.org/#map=19/38.01000/23.78012
τις νησίδες στη συμβολή μεταξύ Εθνικής Αντίστασης στα δύο ρεύματα και Κηφισίας
οι οποίες καλώς εμφανίζονται στο χάρτη.

Αντίθετα θεωρώ αχρείαστες και περιττές πχ τις αυθαίρετες ελευθερίες κίνησης
σε μια τέτοια διασταύρωση
https://www.openstreetmap.org/#map=19/39.45526/20.27758
γιατί δημιουργούν σύγχυση και η ύπαρξή τους είναι αυθαίρετη
ακόμα κι αν υπήρχε περίπτωση να μη δημιουργούν προβλήματα στην πλοήγηση.

Από Πεντέλης προς Κηφισίας ήταν καμπύλη, με αποτέλεσμα να λέει “συνεχίστε ίσια” ενώ στρίβαμε αριστερά.
Από Βέικου προς άνοδο Γαλατσίου επίσης καμπύλη, με αποτέλεσμα να λέει “στρίψτε δεξιά” αν θέλαμε να συνεχίσουμε ευθεία προς Αγ. Γλυκερίας.

Για να πει “στρίψτε” θα πρέπει να δει κάποια μεγάλη γωνία, κι αν έχουμε κάνει πολλές γωνίες των 15° (δλδ καμπύλη) θα το δει σαν ευθεία.

Διόρθωσα τις καμπύλες σε ορθές γωνίες, και πλέον οι προφορικές οδηγίες είναι σωστές.

Πάντως έχετε δίκιο, από κάθοδο Κηφισίας δεν πάει αριστερά για Πεντέλης, (επιβεβαίωσα από google street view) και το διόρθωσα.

Ένα σημείο που δυσκολεύτηκα ήταν https://www.openstreetmap.org/#map=19/38.00801/23.74605 που καταλήγουν 7 δρόμοι εκ των οποίων οι 3 με νησίδες, τώρα φαίνονται νησίδες εκεί που δεν υπάρχουν (στο κέντρο της διασταύρωσης) αλλά η λειτουργία πλοήγησης είναι σωστή.

Στις προβληματικές διασταυρώσεις, όπου διορθώνουμε τις καμπύλες σε ορθές γωνίες, προσοχή μην διαγράψουμε κάποια διαδρομή λεοφωρείου που περνούσε από τη καμπύλη.

Στη Καραμανλή δεν υπάρχει διαχωριστική νησίδα, παρά μόνο μια διαγράμμηση πλάτους μισού μέτρου, τι γίνεται σ’αυτήν την περίπτωση;
Είναι σωστό το osm ή πρέπει να διορθωθεί;
https://osm.org/#map=19/37.969/24
https://www.google.com/maps/@37.969727,24.0050871,3a,43.6y,91.97h,81.74t/data=!3m6!1e1!3m4!1sE-ojLCl4tXqKQZKSGM0vfQ!2e0!7i13312!8i6656