Опростяване на полигони и нужда от генерална поправка в Кърджали

Здравейте,

Прави впечатление че някой доброжелател се е престарал и си е оставил ръцете в мапването на Кърджали.

Къщите са изчертани до една, но с грешни координати по отместени сателитни снимки. Точките на полигоните са изчертани до последната тухла. Такава подробност по-скоро вреди, от колкото помага за нашите цели. Затормозяват се рендъри и всякакъв сорт клиентски софтуер, които работят с векторната информация. Също така няма гаранция че точките отговарят на истината, в случая по-скоро гаранцията е че данните не са дошли от прецизни географски източници.

Целият град Кърджали като го гледам е бил чертан по изместена сателитна снимка. Вижда се доста ясно как улиците бягат с 20 метра от множеството GPS следи.

Ще помоля който има време и желание, да се включи с поправки по Кърджали. Има тагове landuse=residential, които включват индустриални площи, паркове, реки… Има тагове landuse=residential в комбинация с имена, адреси и пощенски кодове… Има работа за доста време напред.

Ето как полигон, който обикновено се чертае с 4 точки, тук е изчертан с 419:

Още една църква, “богата” на информация:

Отместването от GPS следите го виждм около две пътни ленти, според мен 6-10 метра. Не знам имаше ли смисъл, но се хванах да понаместя целия град, като не спах тази нощ :D. В момента се качват промените доста бавно, даже сега виждам че няма прогрес, може нещо да са ме блокирали от толкова много промени :laughing:

Не се получи качването, една част се качи и спря. После опитах още на два пъти, естествено се появиха конфиликти, нещо там синхронизирах, но се получиха аномалии с неправилни форми на сградите и върнах промените. Не очаквах, че може да е толково проблемно, айде много обекти добре около 11 000 бяха, но файлът е някакви си 15 мегабайта, какво толкова се шашна и не може да ги качи.

Пробвай да качваш по-малки чейнджсетове и по на често… При мен гледам да не надвишавам 1000 промени на сет. По градовете много хора пипат и вероятността да конфликтне нещо е голяма… :slight_smile: