Грантожери, ау!

А слабо нам?
Конкурс на картирование для местных громад
На ЦКМ

"Конкурс проводиться для ініціативних груп, які представляють малі міста Дніпропетровської, Запорізької, Львівської, Харківської областей і контрольовані Україною території Донецької та Луганської областей.
Під малим містом організатори конкурсу розуміють адміністративно-територіальну одиницю із закріпленим статусом міста, окрім обласних центрів.
Ініціативна група має складатись з трьох осіб: представники від двох місцевих громадських організацій та один працівник місцевої бібліотеки, які мають успішний досвід співпраці.

Конкурс проводиться з 01 серпня по 31 серпня 2016 р.
Для участі у конкурсі необхідно заповнити заявку в електронній формі (http://bit.ly/2a83EmZ) до 23:59 год. 31 серпня 2016 р.
Переможці будуть визначені конкурсним журі до 15 вересня 2016 р. та повідомлені окремо."

Благородно стырено из слакоканала у Олега Селиверстова :slight_smile:

В том числе:

“ініціативна група має подати проектну заявку на отримання коштів для здійснення картування громади свого міста, яка орієнтовно покриватиме такі витрати: організація зустрічей, координація робіт, канцтовари, редакційно-видавнича підготовка та друк карти”

"бібліотекар-учасник ініціативної групи організовує на базі бібліотеки робочі зустрічі для активістів міста для здійснення картування громади (по 2 зустрічі на місяць протягом 9-ти місяців у 2017-2018 рр.)

Бібліотека, що бере участь у конкурсі, має забезпечити якісний сервіс (зручне приміщення, що вентилюється та опалюється з відповідними санітарними умовами, комфортне для людей з особливими потребами, наявність комп’ютерної техніки, доступу до Інтернету, можливості організувати кава-паузи)."

Я пока НЕ знаю, какие инструменты предполагается использовать (в условиях оговорено проведение обучаловок). Из условий ясно, что конечным резульатом должны быть печатные карты. Но из прочих условий выглядит весьма вкусно - помимо компенсации некоторых затрат, библиотека-партнёр фактически предоставляет помещение под картовстречу (минимум дважды в месяц), плюс опять же предусматривается работа с местным населением (убедительные способы привлечения местных к работе являются одним из критериев отбора).

От себя замечу, что участники не обязаны жить в картируемом городе (хотя для инициативной троицы это желательно, затраты на билеты для поездок на обучение орги обещают компенсировать).