Προσθήκη καταστημάτων σε κτίρια

Γεια σας,

Παρατήρησα μια περίεργη συμπεριφορά του editor όταν προσπαθώ να εμφανίσω καταστήματα σε κτίρια που έχω σχεδιάσει στον χάρτη.

Όταν προσπαθώ να προσθέσω ένα σημείο ενδιαφέροντος στον χάρτη (π.χ. bar ή super market), μερικές φορές δεν βλέπω την επιλογή την πρώτη φορά που σχεδιάζω το σημείο. Πρέπει λοιπόν να φτιάξω το σημείο, να το σβήσω και να το ξανά-φτιάξω , και τότε εμφανίζονται περισσότερες επιλογές για το τι είδους κατάστημα είναι αυτό). Δεν ξέρω αν δεν κάνω κάτι καλά, αλλά συμβαίνει σχεδόν συνεχώς.

Μια άλλη ερώτηση είναι η εξής: Έχω δει στον χάρτη καταστήματα που δεν μπόρεσα να βρω στον editor, όπως π.χ. κατάστημα πώλησης επίπλων, ή συνεργείο αυτοκινήτου και άλλα.

Αναρωτιέμαι μήπως φταίει ο editor που επέλεξα να χρησιμοποιήσω, ή αν φταίω εγώ που δεν γνωρίζω αρκετά καλά το πρόγραμμα, ή αν το πρόγραμμα έχει κάποιο bug .

Θα εκτιμούσα πολύ αν μου δίνατε μερικές απλές οδηγίες για τα είδη των καταστημάτων που μπορώ να καταχωρήσω και τον σωστό τρόπο κατάχώρησης (π.χ. πρέπει να σχεδιάζω πάντοτε το κτίριο;)

Με τα υπόλοιπα στοιχεία του προγράμματος (οικόπεδα, κτίρια, δρόμοι κ.λ.π) δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα και θα προσθέσω στο μέλλον όσο περισσότερα στοιχεία μπορώ στις περιοχές που γνωρίζω καλά.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Καλησπέρα,

Γενικά νομίζω πως οι editors έχουν συντομεύσεις για τα συνηθέστερα και όχι για το σύνολο των tags που υπάρχουν.
Σε γενικές γραμμές η μη ύπαρξη μίας σχετικής συντόμευσης δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να προσθέσεις το χαρακτηριστικό που επιθυμείς.
Ο josm (ο πιο “πολύπλοκος” αλλά και πιο “πλούσιος” editor νομίζω αυτήν την στιγμή) μπορεί από μόνος του επίσης να μην “αναγνωρίζει” κάποιο σετ από tags, αλλά με κάποιο πρόσθετο να επεκτείνετε για να σου κάνει την ζωή πιο εύκολη.

Το βασικό σημείο αναφοράς για το αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις, με ποιο τρόπο και ποιο tag, είναι το wiki.
Για τα παραδείγματα που ανέφερες, ρίξε μια ματιά, http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag:shop%3Dfurniture και http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag:shop%3Dcar_repair

Τώρα για το αν θα πρέπει να βάλεις το κατάστημα στο κτίριο, αν το κτίριο αυτό χρησιμοποιείτε μόνο για το κατάστημα, ναι, μπορείς άνετα.
Αν όμως το κτίριο φιλοξενεί και άλλα καταστήματα ή οικίες ή οτιδήποτε άλλο, ίσως το καλύτερο θα ήταν να δημιουργούσες ένα σημείο, εντός του περιγράμματος του κτιρίου, με την κατά προσέγγιση θέση αυτού.