Ερώτηση για ρέμα που περνάει μέσα από χωριό (φαίνεται πάνω σε σπίτια)

Στο παλαιοχώρι Καβάλας http://www.openstreetmap.org/edit#map=16/40.9486/24.1822 ένα ρέμα με tags boat=no, waterway=stream διασχίζει το χωριό, φαίνεται να περνάει πάνω από σπίτια, δρόμους κλπ.
Τι κάνουμε με αυτό; Δε γνωρίζω το χωριό από κοντά. Θέλω να προσθέσω τους δρόμους, όταν διασταυρώνονται με το ρέμα τι κάνω; Προς το παρόν πρόσθεσα τους δρόμους που δε συναντούν το ρέμα.
Ευχαριστώ

με μια πρόχειρη ματιά στις αεροφωτογραφίες, θα έλεγα πως το ποτάμι δεν είναι τοποθετημένο με ακρίβεια, αλλά στο περίπου.
σαν μία πρώτη κίνηση, θα μπορούσες να αναπροσαρμόσεις την θέση και το σχήμα του, βάση τον αεροφωτογραφιών.

Αν και σε γενικές γραμμές δεν είναι καλό να αλλάζεις θέσεις βάσει αυτών (γενικά μπορεί να εμφανίζονται λίγο off οι φωτογραφίες και τελικά να χαλάσεις κάτι που ήταν σωστό) σε περιπτώσεις σαν αυτή, κάνει μπαμ ή πρόχειρη προηγούμενη αποτύπωση, από την απλότητα της γεωμετρίας του ποταμού (εκεί που στην αεροφωτογραφία έχει κάνει τρεις στροφές, το waterway πάει μια ευθεία, ειδικά αν το κοιτάξεις λίγο πιο βόρεια, κάνει μπαμ).

για τις διασταυρώσεις του ρέματος με τους δρόμους, σε πολλές περιπτώσεις είναι εμφανές πως υπάρχει γεφυράκι, οπότε ένα bridge=yes, στο κομμάτι λίγο πριν και λίγο μετά το ρέμα, αρκεί.

Οι περιπτώσεις πραγματικά ισόπεδης διασταύρωσης ρέματος με δρόμο, είναι σχετικά περιορισμένες, και στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αφορούν αγροτικούς / δασικούς δρόμους. Νομίζω είναι εξαιρετικά σπάνιο (δεν το 'χω δει ποτέ) κάτι τέτοιο σε άσφαλτο.

αυτό που δεν μπορεί να φανεί πιστεύω παρά μόνο με γνώση της περιοχής ή επιτόπια έρευνα, είναι αν υπάρχει κάποιο τμήμα του ποταμού το οποίο είναι εγκιβωτισμένο (tunnel=yes στο ρυάκι), αλλά και αυτό πιστεύω είναι σχετικά σπάνιο να το δει κανείς σε μικρά χωριά.

Όπως και να 'χει, σε περιπτώσεις που συνειδητά αποτυπώνεις κάτι “λάθος”, μπορείς να χρησιμοποιείς τo key fixme ή note, ώστε να το δει κάποια στιγμή κάποιος με περισσότερα δεδομένα και να το διορθώσει. Ένα παράδειγμα, είναι ο σχεδιασμός ενός δρόμου από το bing, και ξαφνικά πετάγεται ένα σύννεφο στην μέση.
ξέρεις από που αρχίζει και που καταλήγει ο δρόμος, αλλά δεν ξέρεις τι διαδρομή κάνει στην μέση. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ενώνω αρχή και τέλος του σύννεφου και βάζω το fixme tag. Αν δεν ξέρω που πάει ο δρόμος μετά από το σύννεφο, σταματάω τον δρόμο στο σύννεφο και στο τελευταίο node βάζω το fixme continue.