Μαζική αλλαγή τραπεζών...

δεν ξέρω αν είναι δυνατό, και ακόμη και αν είναι, δεν είμαι σίγουρος πως είναι σωστό, αλλά μετά τις συγχωνεύσεις τραπεζών, μήπως θα ήταν σκόπιμη η μαζική αλλαγή των καταστημάτων / ΑΤΜ των τέως τραπεζών να αλλαχθούν στις νυν;

πχ. αν όχι όλα, τα περισσότερα καταστήματα της πρώην Αγροτικής έχουν αλλάξει σήματα πλέον και έχουν φορέσει της τράπεζας Πειραιώς.
Σαφώς στα πλαίσια των συγχωνεύσεων είχαμε και πολλά καταστήματα που έκλεισαν, αλλά αυτό μπορεί να διορθωθεί μόνο μεμονωμένα από μέλη της κοινότητας σε βάθος χρόνου.
Εν τω μεταξύ ίσως η αλλαγή όλων των nodes της Ελλάδος που έχουν amenity Bank ή atm και name ή operator Αγροτική, ΑΤΕ κλπ σε Τράπεζα Πειραιώς, θα έφερνε τους osm πολύ πιο εύκολα, πολύ πιο γρήγορα, πολύ πιο κοντά στην πραγματική εικόνα.

Με την ίδια λογική θα μπορούσαν να τροποποιηθούν και άλλων τραπεζών τα καταστήματα / ΑΤΜ’s (εμπορική → Alpha, Κύπρου → Πειραιώς κ.ο.κ)

Η γνώμη σας κατ’ αρχήν για το αν θα ήταν σωστό και στην συνέχεια αν είναι τεχνικά εφικτό;;;

Καλησπέρα Χρήστο.

Με τον JOSM κάτι μπορείς να κάνεις, δες τα παρακάτω link:

http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Overpass_API
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/JOSM/Plugins/mirrored_download

Αν χρειαστείς βοήθεια, εδώ είμαστε.

Φιλικά
Γιάννης.

Το ίδιο πρέπει να γίνει και για τα supermarket Μαρινόπουλος, που πλέον έγιναν Σκλαβενίτης. Δεν κατάφερα να βρω πώς γίνεται για να το κάνω.

Γενικά προτείνεται να αποφεύγουμε τις μαζικές αλλαγές, εκτός και αν γνωρίζουμε πολύ καλά τι κάνουμε. Και αυτό αφορά και μαζικές αλλαγές μέσω JOSM.

Αν κάνουμε μια μαζική αλλαγή, και μετά ανακαλύψουμε ότι δεν είχαμε σκεφτεί σωστά τις παραμέτρους και πρέπει να κάνουμε revert, μπορεί να δημιουργηθεί μεγάλο μπλέξιμο σε περίπτωση που οι αλλαγές μας έχουν μετά “πειραχθεί” και από άλλες/ους.

Πρέπει να σκεφτόμαστε τις εξαιρέσεις.

Υποθετικές, πολύ απλές, περιπτώσεις:
Αποφασίζουμε να αλλάξουμε τις τράπεζες με “name=ATE” σε “name=Πειραιώς”, λόγω της εξαγοράς της ΑΤΕ από την Πειραιώς.
Με την μαζική αλλαγή, αλλάζουμε και όλα τα υποκαταστήματα τράπεζας ΑΤΕ που υπάρχoυν σε 50+ πολιτείες των HΠΑ και τυχαίνει να ανήκουν σε τράπεζα με το ίδιο όνομα.

Αποφασίζουμε να αλλάξουμε τα supermarket με “name=Βασιλόπουλος” σε “name=SpaceMarket”, λόγω της εξαγοράς της αλυσίδας AB Βασιλόπουλος από την αλυσίδα SpaceMarket. Με την μαζική αλλαγή, αλλάζουμε και όλα τα supermarket που έχουν το όνομα Βασιλόπουλος, άλλα δεν ανήκουν στην αλυσίδα AB Βασιλόπουλος (κι όμως υπάρχουν και τέτοια).

Επίσης ένα ακόμη μειονέκτημα των μαζικών αλλαγών - δίνουν την εντύπωση ότι πολλά σημεία έχουν σωστές πληροφορίες επειδή έχουν πρόσφατα ενημερωθεί - ενώ δεν ισχύει. Αν δούμε στον χάρτη ένα υποκατάστημα Αγροτικής τώρα, ξέρουμε ότι τα δεδομένα είναι παλιά και ότι ίσως το κατάστημα να έχει κλείσει.

Με το παρόν μήνυμα δεν λέω να μην πραγματοποιηθούν οι αλλαγές που προτείνετε - άλλα ψάξτε το παραπάνω.

  • Πόσα nodes/ways επηρρεάζονται; (https://overpass-turbo.eu/)

  • Υπάρχουν εξαιρέσεις;

  • Μήπως είναι καλύτερo να κάνει τις αλλαγές η τοπική κοινότητα;

Επίσης να προσθέσω ότι η δημιουργία αντίστοιχης συζήτησης στο forum εδώ, για προτάσεις μαζικών αλλαγών πριν αυτές πραγματοποιηθούν, είναι πολύ καλή ιδέα :slight_smile:

Απαραίτητο διάβασμα:
What’s the problem with mechanical edits?
Automated edits
Automated edits - Code of conduct