Рівне та Рівненська область.

Тут спробуємо згуртуватись та синхронізувати роботу по маппінгу Рівного та околиць.

Прохання глянути місцевих по Рівному - дуже багато адрес без вулиці. тобто на будинку стоїть addr:housenumber, а до якої вулиці - невідомо. Часто навіть по мапі неможливо сказати, до якої воно відноситься.

Може, хтось relation помилково видалив? Або просто номера будинків написав, а як зробити relation не знав.

Где-то на русском форуме было, что addr:street= на здании, вроде как, избыточная информация… Рендер берет название ближайшей (вроде, метров 15) улицы… вот на зданиях и не пишут addr:street… А зря (личное мнение). И в relation, кстати, не все объединять умеют…

По моему, не “ближайшей улицы”, а из релейшена.
Релейшены, как я понял, для того и придуманы, чтобы не писать на каждом доме addr:street
И, по моему, это правильно. Релейшен чётко показывает список: вот эти отрезки - это “Такаято улица”, а вот эти квадратики - это дома на этой улице.
И если в ДЖОСМе щёлкнуть на домике, то видно, к какому релейшену он относится. И в случае переименования улицы не придётся общёлкивать все дома, меняя на каждом addr:street. Кроме того, будет меньше ошибок в адресном поиске, когда дом с ошибочным addr:street, например “Лениина улица” вместо “Ленина улица” выпадает из адресного поиска по ул. Ленина, зато в поиске возникает несуществующая “Лениина улица”.

Релейшени вимагають написання детального мануалу, по пунктам, як, куди і що добавляти, хоча б для Josm’у. Я, наприклад, так і не розібрався, за виключенням хіба що найпростіших випадків, незважаючи на інфу з вікі і форума, - програмісти пишуть зрозуміло лише для програмістів, куди вже нам, простим смертним… Так, що навіть не беруся(((

http://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?pid=82478#p82478
так як тут описано щось не зрозуміло?
запитайте що саме не зрозуміло - вам дадуть відповідь

та ставте addr:street на будинки, якщо вже зовсім погано. обидві схеми використовуються в Україні, просто імхо відношення набагато простіші щодо підтримки актуальності даних і поступовоно внесення даних. І якщо до josm встановити додаток reltoolbox, то буде ще простіше слідкувати за ними.

Карта Рівне для друку.