Допоможіть з проробкою гірської місцевості!

Хотів проробити Карпати. Нанести річки, деякі сільські та гірські дороги виявилось не так просто, на картах від Бінг розширення мале і по них орієнтуватися нереально. Векторні файли підгружати можна лише треки (я так зрозумів). Що ви порадите в такому випадку? :expressionless:

Чекати на Бінг, а тим часом писати треки. В горах взагалі без треків не обійтися.

Якщо Бінг як Гугл рідко оновлює карти то це ще не скоро буде. За сежки я погоджуюсь, без треків не обійтись, але от річки…

http://g.ua/to56 - читайте тут як робити аерофотознімки самотужки.

Ще додам, якщо кулю робити із темного, краще чорного, поліетилену, то навіть гелій не потрібний, від різниці температур повітря в середині та зовні кулі утворюється досить пристойна підйомна сила.

єдина проблема - у горах часто вітер дуже сильний і непередбачуваний, хоча по можливості перевірю можливість запуску змія, без фотоапарата :slight_smile:
Ще можна пробувати прив"язати фотографії зняті з самих гір, але їх потрібно спочатку накладати на рельєф, а вже потім - на мапу…

andygol ваше посилання http://g.ua/to56 не відкривається. :slight_smile:
Впринципі робити можна так:

  1. Закинути в MapSource карту карпат, наприклад цю http://kravets-igor.livejournal.com/10661.html
  2. Треком обвести річку чи ще щось.
  3. Зберегти як GPX
  4. Підвантажити до OpenStreetMap.
    А далі то все по треку гарно навести.

цю карту не можна переносити в OSM, перегляньте теми: Використання карт Генштабу і значно ширшу НЕ НАДО использовать спутниковые снимки Google!(остання стосується всіх сторонніх карт і фотознімків)

В тому і діло що переноситься не карта ні чого чужого, а тільки власноруч намальований GPS трек з безкоштовної та незаблокованої карти.

"Возможные варианты:

  • GPS-треки,
  • наблюдения на местности,
  • плагин для Google Sketchup, позволяющий отрисовать контуры здания по 1-2 фоткам"
    Та й взагалі це спірне питання, чітко не описано, що можна а що ні.

По ссилці http://kravets-igor.livejournal.com/10661.html написано “Векторна карта України на основі растрових карт Генштабу”
Щодо карт генштабу було однозначне рішення спільноти, що переносити дані з їх карт не можна(оскільки власник карт, яким є МінОборони, чи якись там Інститут картографії, не давав такого дозволу) і до того ж неварто оскільки карти можуть бути давно неактуальні

Приєднайтесь до кіл OpenStreetMap Ukraine і все побачите :wink:

Ух ти… На яку веселу розвагу можна вийти через наведені вище посилання:
http://www.youtube.com/watch?v=gPhLWe8T7kQ
(джерело тут: http://k0nstrukt0r.livejournal.com/114311.html , взагалі блог дуже цікавий )
Не знав, що таке можливо, треба знайти час випробувати.

ще є така мапа - http://www.navigation.com.ua/gps-mapa-karpat/carpathian-topo-maps.html, але там чітко написано:

на рахунок матеріальної вигоди - наскільки я розумію, осм дозволяє комерційне використання, в тому числі з продажем карт, тому можна спробувати або домовитись з власником карти зняти обмеження (ще варто запитати, чи вони збирали треки власноруч, чи малювали по гуглу? і в усі точки та лінії вставляти лінк на сайт), або шукати інші джерела.

…а потім хтось забере ті теґи і на ОСМ подадуть до суду? Ми не можемо гарантувати attribution усім даним (окрім безпосередньо в момент імпорту). Комерційне викроистання не обмежується, тобто, якщо люди хочуть щоб конкуренти не продавали дані, зібрані ними, навряд чи вони підуть на віддавання даних у ОСМ.

Знаю людей, що займаються парапланеризмом, які б підтримали OSM аерофотозйомкою. Треба лише організувати площадку для хостінгу таких фотографій з паралельним “піаром” послуг цих добрих людей, аби наша діяльність була взаємовигідною.

http://mapknitter.org/ - тут можна хостити та зв’язувати фотографії і потім використовувати їх експортувати та обмальовувати в осм.