Како уцртавати прелаз пута преко реке

Бележећи путеве у планинском подручју, често наилазим на случај да пут прелази поток или реку али да нема моста, односно да мора да се загази кроз воду. Врло често, путе је сасвим добар за све врсте саобраћаја али тачка преласка кроз воду је незгодна у ту се може само теренским возилом, коњем, или да се умоче ноге.

Како се ово обележава. Један до начина који ми се лини као употребљив је да се на месту преласка реци стави таг layer=1. То верно одсликава стање на терену али није баш уочљиво на мапи па може неко да превиди и претпостави да постоји мост.

На оваквим местима је најважније да буде јасно д али се може прећи пешке без квашења и да ли се може проћи обичним путничким аутомобилом.

http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Key:ford

Кул, има и то :slight_smile: А шта значи статус proposed? Рендерује ли се тај таг на карти?

Da li se na isti način označava i kada se ukrštaju šumska vododerina i put? to nije faktički prelaz preko vode,jer vode uglavnom nema, odnosno ima je u jesen i na proleće ali itada to više bude mokro ili eventualno blatwavo nego potopljeno u vodu.

Ako označim kao ford može neko da pomisli da tu stvarno mora da se gazi voda…

Kako seoznčava uslučaju da je to ukrštanje na neki načunuređeno, na primer stavljena je cev ili je napavljena drenaža od kamenja pa preko toga nasut put, tako da je put uvek suv. Najčešće se i ne primećuje da se prelazi preko vododerine. To nije most, pa da se tako onačava. Da li je rodovlno toj deonici puta samo povećali layer na 1?

Evo sad imam konkretan problem na http://www.openstreetmap.org/browse/node/1649495611

Put i reka se poklapaju i jednim delom put bukvalno ide koritom reke. Oznacio sam i nodove i put u deonici koja se preklapa sa for=yes, ali mi JSON i dalje prijavljuje u validaciji da tu ima greska, da se dva puta preklapaju.

Kako ovo treba da popravim?