Подземные переходы и тротуары

Насколько я понимаю, выход из подземного перехода(highway=steps) должен переходить в тротуар (highway=footway). Но если тротуар расположен сразу возле проезжей части, нужно ли все равно рисовать тротуар, или выход из перехода соединять с дорогой, или оставлять вообще не соединенным ни с чем?

В першому наближенні я би з’єднав сходи прямо з дорогою. А там уже можна деталізувати, креслити тротуари. З’єднувати обов’язково, інакше поламаються пішохідні маршрути.

Виникло схоже питання.

Чи варто окремо мапити тротуари? Зараз, наскільки бачу, майже всюди позначено лише проїжджу частину без тротуарів. У wiki знайшов такий пропозал (прийнятий). Якщо мапити, то виникає інше питання: як правильно наносити тротуари, що проходять по мостам? Стикувати з дорогою чи щось інше

Так, для пішоходного роутингу. highway=footway, але не забуваємо з’єдеувати з дорогами та позначати пішоходні переходи у встановлених місцях.

на російському форумі в темі “как обозначить” зараз велось схоже питання. Вирішили, що на мості та там, де тротуар проходить безпосередньо біля дороги - на дорогу ставити тег sidewalk, а там, де між тротуаром і дорогою є якесь місце - highway=footway

Вам звісно самому вирішувати мапити тротуари чи ні, але, на мою думку, ця інформація абсолютно не потрібна до того часу поки у нас дуже багато білих плям на карті, через велику кількість міст взагалі проходить тільки одна-дві дороги, а валідатори показують величезну кількість помилок в існуючих даних.

Перегляньте статтю Что (ещё) можно нарисовать на OpenStreetMap?

Я бы оставил только эту часть. Сам раньше их рисовал, а потом понял что они просто не нужны. Бесполезные они. Оставил только в парках, остальные выпилил. Но в городе всё равно есть несколько тротуаров нарисованных не мной. Удалять не стал, этика мать её.