Підправив маршрути трамваїв Києва: деякі з маршрутів взагалі не були нанесені на карту, як то 23, 32 і ін. На інших марштури вказані по одній колії, тобто замість двох - зображена одна. Раніше це вже обговорювалося, мовляв це зайве, особливо коли колії суміжні з проїжджою частиною. Вибачте мене, мапити дерева по одному - це не зайве, а нанести повноцінну колію трамваю це - недоцільно? Але я не про це. Маршрути, я так розумію, малювалися давно, можливо тоді й знімки Bing були погані, або ж були більш важливіші дані для нанесення, як то будівлі, вулиці тощо. Тим більше до ЕВРА 2012 був план що найнеобхідніше мапити. Вулиці - є, будинки без номерації - пів Києва… Ну да ладно. Взявся я за трамвайні маршрути. Перед тим поцікавився як маплять їх в Еуропейських містах. Перейняв хороший приклад, додавати до кожного маршруту на лініях номери в тегу name. Таким чином вони відображаються на карті. Правда на оригінальному Мапніку не відображаються, в тім на MapSurfer, MLM є. Ось як воно виглядає.
Питання: навіщо було видаляти нанесену номерацію на маршрути на правобережній частині Києва, мається на увазі 15, 18 маршрути, а такош 1 і 3 маршрути Швидкісного трамваю? Тобто назви 15- 18 видалено, а назву 1-3 трамваїв змінено на “Швидкісний трамвай”?
Як на мене, інформація про номер маршруту більш корисніша ніж про те як він називається. Більше того, на маршруті швидкісного трамваю по чергово відображається номерація маршрутів, і власне вказівка що це Швидкісний трамвай.
Поправте мене якщо я не правий, але когось таки свербіли руки все це видалити, замість того, щоб обговорити це питання на форумі. Звертаюсь до XAN_ua, який 8 днів тому доклав своїх зусиль до цього. І загалом, звертаюсь до спільноти для наведення своїх аргументів щодо цього.