Спочатку потрібно імпортувати сертифікат city-adm.lviv.ua, а потім додавати шари в JOSM.
По ось цій інструкції вдалося все зробити: http://stackoverflow.com/a/12524960
З 2014-го у Львові спостерігається будівельний бум (Лише у 14-му звели стільки житла, скільки не будували за останні 20 років). А от в ОСМ це все слабо відображено, хоча забудовники надають плани за якими можна замапити будинок з точністю до десятків сантиметрів. Проблема у тому, що після здачі в експлуатацію і закриття сайтів ці всі плани автоматично зникають. Тому є ідея збирати таку інформацію аби вона не була безслідно втрачена і синхронізувати це все з ОСМ (геометрія згідно плану, дата введення в експлуатацію, кількість поверхів). Є бажаючі допомогти?
У мене є детальні плани усіх обєктів новобудов що я замапив. Думаю що тут стане в допомозі програма для скачування сайтів. Зазвичай детальні плани є на сайті забудовника. Питання - де то все тримати?
GitHub, GitLab, BitBucket та інші відкриті репо добре для цього підходять. Але питання, щодо ліцензійних умов, бо відкрите!=вільне. От мапи в Гугла відкриті, але не вільні.
У зв’язку з цим запрошую обговорити найменування вулиць Львова (і не тільки) в OSM.
Пропозиції:
sorting_name « dictionary_name (з довідника вулиць)
short_name — скорочена назва (без ініціалів та регалій)
official_name « short_name (з довідника вулиць)
alt_name — повна назва з регаліями та розкриттям ініціалу імені
Щодо назви в name то є декілька пропозицій:
— записувати туди усталені назви (як на слуху), без ініціалів;
— для коротких вулиць максимально скорочувати (до прізвищ і т.п.), це покращить їх видимість на мапі;
— для довгих також намагатися скорочувати, оскільки вони все більше фрагментуються;
— ім’я та регалії додавати лише якщо без них назва не сприймається (Лесі Українки, Марка Вовчка, Панаса Мирного, Данила Налицького, Князя Романа, Братів Міхновьких, Родини Крушельницьких, Митрополита Андрея, Нестора Літописця, Святого Юра, Січових Стрільціів і т.п.).
Якщо присутня вживана назва, що відрізняється написанням від цих, її можна в loc_name.
Загалом ці *_name повинні покривати варіанти можливих пошуків в OSM.