[Опитування] Хто звідки дізнався про ОСМ?

Питання: Хто звідки дізнався про ОСМ?

Дуже цікаво які засоби поширення інформації найбільш дієві? Куди направити зусилля на популяризацію ОСМ?

Я дізнався про ОСМ з http://linux.org.ua/

А меня туристы русско-немецкие зацепили… показали 2 года назад белое пятно на карте с гордой надписью Украина, ну я и решил его немного раскрасить :wink:
И из личного опыта, народ сюда с туристических форумов хорошо затягивается… и вообще туристу хорошая карта ой как нужна и помочь ее рисовать многие согласны.

Мене попросили допомогти з дипломною, щось там було пов’язано з розробкою картографічних сервісів. А стара адмінська звичка перед_тим_як_писати_своє_пошукай_щось_ОпенСоурс навела на ОСМ. Яка доля спіткала диплом, я не знаю, контакт з тою людиною було втрачено, а я тут підзавис.

До речі, Андрію, диплом писався для Горки (здається є такий ВУЗ в Дніпропетровську), тому я думаю наш проект для їхніх викладачів може бути цікавим.

Я давно цікавлюся мапами і давно шукав щось OpenSource на цю тему, але не знайшов поки не наткнувся на статтю у журналі “Компьютерра” що мигцем згадує OSM.

Так є такий учбовий заклад - Національний гірничий університет України Національний гірничий університет України
http://www.openstreetmap.org/?lat=48.45486&lon=35.06228&zoom=16&layers=M

прочитав на хабрі, зацікавився :slight_smile:

Я дізнався із англомовних подкастів про опенсорс продукти. Зараз вже й не згадаю, якого саме.

А я дізнався, скориставшись програмою MotionX GPS, зацікавився, звідки там з’явилось моє місто :slight_smile:

Я шукав навігаційну програмку під Андроїд, як виявилося, більшість з них використовує OSM карти. Стало цікаво, що це таке. Ну, й пішло… :slight_smile:

Дізнався про OSM через програму Foursquare, яка використовує їх. Думав там Ґуґл мапи використовуються, але ні, вони в малих містах зовсім не інформативні, на відміну від Ґуґл. Тому й поцікавився, чому саме ці карти, такі “скупі”, використовують 4square. А тут як виявляється непочатий край роботи, проте дуже цікавий. + усвідомлюєш, що ти долучився до створення карти, якою в майбутньому користуватиметься багато людей.

Ох, я уже и не помню. По-моему, на торрент-трекере была раздача OSM конвертированной в Навител. Я и заинтересовался, что это такое. И подзавис здесь

Пришёл с Викимапии. :laughing:

З хабри

з 2007-го мапив рідне місто в вікімапії при поганих супутникових знімках. Чекав на відкриття мапмейкера гугла.
На початку 2010 випадково натрапив на OSM. Зареєструвався, але в потлачі мало що зрозумів. Через півтора місяці купив андроїда, почав писати треки і активно мапити. :smiley:

Искал что-то такое целенаправленно.

Подібна історія. Почав користуватися OruxMaps, спробував писати треки. Згодом захотів їх прив"язати до карт - попав на ОСМ. Затягло… Давно мріяв мапити, а тут ще й такі можливості і простори…

OlegYAVA виходячи з даних вашого профілю - у вас непочатий край роботи: Івано-франківськ такий “скупий” на OSM…:smiley: Ніяк до нього руки не доходять:/

На каком-то из сайтов, была встроена карта, и внизу естественно ссылка на карту - так и узнал :slight_smile: По-моему так как помню

Треба ще попросити dudka, щоб він сгенерував карту, де ще немає основних доріг в І-Ф області, як він раніше робив для України.

Та я бачу, друже… Потрошки будемо робити.