Мапимо по записаних треках: Як?

Привіт!

По-перше радий, що цй форум з’явився, всім причетним дякую.

Власне питання. Давно шукаю просту інструкцію про те, як пройти ланцюжок від скидання записаних з допомогою GPS-приймача треків на комп’ютер, їх аплоуду на OSM і виставляння відповідних тегів.

Здається, все просто - беру .gpx файл зі свого Garmin Etrex Vista, викладаю трек і редагую по ньому. Але вже кілька разів так пробував, і десь посередині зупинявся: то трека тільки частину видно, то він з одної точки складається, то ще щось. Можливо, справа в тому, що я якось не так треки пишу, хз.

Тому якщо тут є щасливий власник Garmin Etrex Vista HCx, у якого без проблем виходить мапити по записаних власноруч трекам - поділіться досвідом або хоча б лінком, де ця штука доступно розписана.

Наперед дякую.

А сам трек не дивився ? Особливо той шо складався з однієї точки ?
Там простий Xml формат, відкрий його в будь-якому текстовому редакторі - якшо там дані лише про одну точку, то вже нічого не витягнеш - так записався трек…

Ні, в треку зараз багато точок. Ввечері викладу кусок того, з яким зараз працюю.

А ти редагуєш в Potlach ( на сайті ) чи в JOSM ???

На сайті

У мене такий самий Gps. У нього бувають іноді проблеми, що він “відключається” і перестає записувати. Треба періодично дивитися на нього і перевіряти.

Також був випадок, коли мені здалося що записалася лише одна точка, але треба було просто призумитися (наблизитися) :slight_smile:

Виклади трек, подивимось що там

треба було просто призумитися (наблизитися) smile

ндя, так і треба було :slight_smile: Дякую, Ігоре!

Сьогодні пробігся навколо того, що колись було замком у Звенигороді, трек записався нормально + заапловдився по-людськи :slight_smile: Всім дякую.

До речі, розумію що топік вже застарий, але у своєї Вісти спостерігаю такий глюк: трек що пишеться на карту пам’яті містить биті сегменти (наприклад половина тегу). Через це усе що нижче битої точки не відображається.
Для себе проблему вирішив тим що забираю трек не з флешки, а напряму з прибора через GPSBabel.

Можливо, офтопік, в мене два питання з приводу запису треків:
1 - чи є можливість експортувати в GPX треки, записані iGo?
2 - взагалі, який софт товариство порадило б для запису треків навігатором з WinCE?

1 - iGo чудово самостійно конвертує треки в GPX. Зараз не маю навігатора під рукою тож порада по пам’яті — знайдіть в меню записаного треку, щось на кшталт експорту, після цього під’єднайте навігатор до комп’ютера та скопіюйте отримані файли.

Я конвертував треки з iGo за допомогою програмки gpsbabel. Вона взагалі з багатьма форматами працює.

Дякую за корисні поради. Я в OSM новачок, але сама ідея надихає. До того ж, дуже ще багато на OSM карті України білих плям і неточностей. Є над чим працювати :slight_smile: