Καλώς Ορίσατε!

Καλώς Ορίσατε στο ελληνικό subforum του Open Street Map.

Αυτό είναι το τέλειο μέρος για να συζητήσουμε σχετικά με

  • Διάφορα θέματα γύρω από το OSM
  • Το πώς θα φτιάξουμε του ελληνικούς χάρτες καλύτερους
  • και άλλα πολλά.

Όσοι εδώ μέσα είστε έλληνες παρακαλώ να γράψετε μια απάντηση για να δούμε ποιοί είμαστε και να αρχίσουμε να σινομιλούμε σχετικά με το Osm.

Εγώ μιλάω πάντως στα Ελληνικά. Από Θεσσαλονίκη. Εσύ από που είσαι mimi? Έβαλα link από το wikiproject_Greece προς τα εδώ, ώστε να είναι εύκολο να πάω και από εδώ από καμιά φορά.

Εγώ από Λευκάδα αλλά ασχολούμε με την χαρτογράφηση στην Αθήνα.
Εσύ έχεις χαρτογραφήση καμιά περιοχή?

Εκεί κοντά που μένω χαρτογραφώ, και στη πόλη κάποιες φορές. Χωρίς gps. Εσύ χρησιμοποιείς gps?
Με ενδιαφέρουν αρκετά να υπάρχει χαρτογράφηση κτηρίων, και όταν είναι ιδιαίτερα τα κτήρια και περισσότερες πληροφορίες για αυτά. Είναι και εύκολο να αναγνωρίζω και έτσι το που βρίσκομαι όταν κοιτάω στο slippy map του mapnik.

Έχεις βάλει το σημείο σου στο openstreetmap? Εάν το βάλεις θα δεις όσοι είναι κοντά σε σένα, και μπορείς να στείλεις μήνυμα στους γύρω σου. Εγώ έτσι έκανα. Λίγοι απάντησαν, αλλά κάτι είναι και αυτό. (αυτοί που δεν απάντησαν ίσως είχαν πάει απλώς διακοπές στην Ελλάδα ή δεν ήταν ενεργοί χρήστες)

Εάν θες μπορείς και να βάλεις και το username σου στο wiki βάζοντας την κατηγορία [[Category:Users in Greece]] .

Και εγώ χωρίς gps.

Πως μπορώ να βάλω το σημείο μου στο openstreetmap?

Επίσης ξέρεις πως να χρησιμοποιής το JOSM? Εγώ χαρτογραφώ κάνοντας edit στο openstreetmap.com.

Στην κεντρική σελίδα που βλέπεις τον χάρτη, εκεί που γράφει “Welcome, mimis”, πατάς στο mimis(το δικό σου username).
Σε πάει στη σελίδα σου. Εκεί πατάς το κουμπί settings.
Γράφει User Details, και κάτω έχει έναν χάρτη. Πας στον χάρτη σε ένα σημείο που θέλεις να βάλεις το σημείο σου, και μετά για να διαλέξεις που θέλεις να είναι το σημείο σου, πατάς πρώτα το checkbox “Update home location when I click on the map?”.
Μετά πατάς με ένα απλό κλικ στο σημείο που θέλεις, και για να αποθηκευτεί το σημείο σου πατάς στο κάτω μέρος της σελίδας το κουμπί “Save Changes

Ναι ξέρω. Έχω κάνει ένα μικρό βίντεο, σε σχέση με μια ερώτηση που είχανε κάνει στο newbies mailing list. Έχει και κάποια βίντεο στη σελίδα http://showmedo.com/videos/series?name=mS2P1ZqS6 και από ότι καταλαβαίνω έχει τουλάχιστον 3 βίντεο σε σχέση με το JOSM. Τα είχα ψιλοκοιτάξει, αλλά πως να χρησιμοποιώ το JOSM το έμαθα μόνος μου, εάν και τα περισσότερα έμαθα όταν έκανα ερωτήσεις στο irc ή σε mailing list.

Νέος στο group! Από Γλυφάδα είμαι :slight_smile: Ελπίζω να βοηθήσω στο naming αρχικά …

Γεια σας.
Είμαι κανούργιος και προσπαθώ να αφομοιώσω την τεχνολογία Gis.
Θα βοηθήσω τον εμπλουτισμό του χάρτη με περιοχές που έχω γνώση.

Γειά σας από Γλυφάδα :slight_smile:

Και εγώ νέος στο group! Μπορώ να είμαι? Από την Κρήτη είμαι. Ανατολική. Δεν μιλώ τα ελληνικά, αλλά λίγο-λίγο καταλαβαίνω και ξέρω την περιοχή καλά και έχω πολλές gps tracks. Χάρτης φρέσκος.
Δεν είμαι στις διακοπές.

Καλός Ορίσατε!
Χαιρόμαστε να βλέπουμε νέα μέλη να προστίθενται στην κοινοτητα μας.
Dimon όλοι είναι ευπρόσδεκτοι :slight_smile:

Καλώς σας βρήκα!

Γεια σας!

I’m new to OSM.
I live on Crete in Kallithea near Heraklion.
Probably, I will stay here for the next years.

My Profiles:
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/User:Zeptomoon
http://www.openstreetmap.org/user/Zeptomoon

Greetings!

ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ.

Γεια σας,

από Ηράκλειο Κρήτης εγώ.

Greets,
Madonius

Γεια σας και απο μένα,

θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να κατεβάσω τους χάρτες αυτούς για να τους περάσω σε gps ???

Γεια σας,

Εγώ πρόσφατα ξεκίνησα να βελτιώνω το χάρτη της Λευκίμμης, Κέρκυρα και στους Αμπελόκηπους, Αθήνα. Tracking κάνω με την εφαρμογή “OSMTracker for Android” από το κινητό μου, ένα ZTE Blade. Για editor χρησιμοποιώ το JOSM.

Καλώς σας βρήκα!

Καλημέρα σε όλους. Είμαι από το Χαλάνδρι της Αθήνας και πρόσφατα έμαθα για το open street map. Ξεκίνησα να ψηφιοποιώ τα τρία βουνά της Αττικής (Πάρνηθα, Υμηττό και Πεντέλη) αφού από πεζοπορικές μου διαδρομές γνωρίζω αρκετά καλά πολλά κομμάτια τους, και συνεχίζω πλέον την επέκτασή τους στις ευρύτερες από αυτά, περιοχές.
Μία παρατυπία που εφάρμοσα, είναι ο συμβολισμός των χωματόδρομων. Επέλεξα το Unknown road και αυτό γιατί εάν επέλεγα το προκαθορισμένο για τους χωματόδρομους Track το ίχνος που εμφανίζεται στον χάρτη είναι ακριβώς ίδιο με το ίχνος των μονοπατιών. Σε έναν ορεινό χάρτη που ο διαχωρισμός δρόμων και μονοπατιών είναι απαραίτητος, είναι αναπόφευκτη η χρήση επιλογών που θα κάνουν ορατή αυτή την διαφορά.

Εύχομαι καλή συνέχεια!!! :slight_smile:

Τελικά διόρθωσα τους χωματόδρομους που τους συμβόλιζα με το Unknown Road. Με την παρότρυνση από την φιλική διόρθωση του greecemapper που έκανε σε κάποια τμήματα, συνέχισα εγώ και στο υπόλοιπο χωμάτινο δίκτυο, με μία διαφοροποίηση στην επιλογή του συμβολισμού σε σχέση με αυτή που είχε επιλέξει. Προτίμησα το:
car > (nopreset)
highway > track
tracktype > grade1

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται το καφέ διάνυσμα του χωματόδρομου με την ιδιότητα να εμφανίζεται σαν συνεχόμενη γραμμή (εκτός από μία μόνο κλίμακα εστίασης στην οποία εμφανίζεται διακεκομμένη) και όχι όπως στην απλή επιλογή του track που την εμφανίζει πάντα διακεκομμένη.

Καλή συνέχεια… :slight_smile: