Сигурно 1/3 и повече от салоните имат акаунт или там каквото би трябвало да се води в Studio24. Почти всички, които имат също си залепят и някакъв стикер с QR код водещ към съотвтната за тях страница. Това тагвах като website=*, но има и салони със собствен сайт допълнително на това. За мен това трябва да се води някакъв вид контакт стил Facebook, Instagram и с-ие.
Няма как да се ползва само contact:studio24=*, защото след бърза проверка в търсачката, това име е някакъв мокър сън и за 3-4 проверени държави има във всяка по няколко така кръстнени компании, нито една от които не е някаква международна версия на българския сайт. Може би contact:BG:studio24, както имаме ref:BG:eik?
По много сходен начин седи положението с лекарски/стоматологични кабинети и платформата Superdoc, та за нея може да имаме contact:BG:superdoc?
По-скоро не в Commons. Не мисля че отговаря на критериите за значимост. В panoramax / mapillary / kartaview / mapilio е по-подходящо, защото ще излизат и в уеб редактора.
@Dimitar155 може да се отегчи или присмее относно това, което ще напиша, но е добре да се съобразяваме и със сайтовете. Специално ОУ на studio24.bg са много рестриктивни и с това впечатление съм останал още преди време. Нищо, че ползват OSM… @Kaloan-koko, важно е да не се навлекат юридически щети за OSM.
Ако искате, прочетете глави 5 и 8 от https://studio24.bg/usloviya-za-polzvane. Да, @Dimitar155 ще каже:“не са обект на авторско право факти, данни, сведения” или “те ако не искаха да разберем, нямаше да го публикуват”. Пише “информация” и “съдържание”. Все пак, дори и да прекалявам с притесненията, имайте едно наум с тия сайтове.
извличане чрез технически средства или по технически начин на информационни ресурси или части от информационни ресурси, принадлежащи към базите данни, разположени в Уебсайта или Приложението, и по този начин създаване собствена база данни в електронен или друг вид;
“Извличане чрез технически средства” е все едно да пусна някой crawler дето да им обикаля сайта и да яде данните, такова нещо не е извършвано.
Относно точка 8, “подробностите” в OSM за такъв вид заведения са толкова бегли (най-общ вид процедури, без цени, не се ползват снимки и т.н.), че ние не пряко ги използваме, а резултат от самостоятелна неавтоматизирана обработка. Това е все едно ако направя сбит преразказ на някоя творба от 200 страници в 10-20, дето съм я и цитирал, а и добавил собствени елементи (информация, неналична на сайта им, но налична в OSM).
Също така за повечето салони, тази “обща” информация се разбира директно от витрината пример: “фризьорство, маникюр, педикюр, микроблейдинг” изписани някъде по нея или 5 различни вида маникюраджийщини, ако само с това се занимават.