(4) С цел гарантиране на последователност, точност и потребителско доверие във всички производни продукти и услуги, потребителят се задължава да запази целостта и да не променя следните основни (авторитетни) данни:
а) Официалните наименования и уникални кодове на елементите на градската среда;
б) Официалните номера и/или наименования на всички оригинални елементи;
в) Официално публикуваните елементи от градската среда.
При визуално представяне на данни, потребителят се задължава да не променя и да използва коректно елементи, свързани с визуалната идентичност, като официалните цветови кодове на линиите, за да се избегне объркване сред крайните потребители. Потребителят може да добавя допълнителна информация или функционалност, но не и да променя същността на тези основни данни.
Единственото нещо с имена, поне от списъка на Никола, са стари/нови имена улици и евентуално ако паметниците на културата имат някакво име. Не мисля че ще е проблем. Отделно имаме и official_name
Иначе сериозно, двама човека са го споменали в коментарите там. Предполагам че ще се коригира.
Не знам, за мен са доста рестриктивни тези условия за целта на инициативата(виж и чл. 9). Да уточня, че не съм ги чел внимателно целите условия. Но от прочетените членове виждам прекалено много задължения за съобразяване с това или онова. Все едно насила са принудили тези от “ГИС-София” да се съгласят да предоставят данните си измъчено … Мани-мани
То тези условия мисля че не са съвместими даже с CC-BY 4.0. Гледам че Юруков ги е колаутнал в коментара си под условията. То в крайна смета е за това обсъждането.