Διευθύνσεις σπιτιών - Ειδική περίπτωση

Καλησπέρα σας,
Πως θα κάνατε tag ένα κτήριο με μία είσοδο που έχει 2 διευθύνσεις οι οποίες και οι δύο αναφέρονται στην ίδια είσοδο;
Για παράδειγμα το Διονύσου 2 & Σοφοκλή Βενιζέλου 119, Ηλιούπολη

Δεν κατάφερα να βρω μια ξεκάθαρη απάντηση απο άλλες συζητήσεις ή στο wiki

Καλησπέρα,
Αυτό που έχω δει να προωθείται τελευταία για γωνιακές διευθύνσεις είναι του τύπου addr:street=Σοφοκλή Βενιζέλου και addr:street:corner=Διονύσου (από το wiki).
Ναι, δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο ούτε αυτό, γιατί π.χ. δεν λαμβάνει υπόψη εάν και για τους δύο δρόμους υπάρχει νούμερο, όπως είναι στην περίπτωση σου. Επειδή είναι η αρχή της Διονύσου, εγώ θα έβαζα τον αριθμό της Βενιζέλου επειδή φαίνεται ως κύριος δρόμος έναντι του άλλου, οπότε addr:housenumber=119.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Το πρόβλημα μου με αυτή τη λύση είναι ότι αν κάποιος αναζητήσει το σπίτι στην διεύθυνση “Διονύσου 2” καταλαβαίνω ότι η όποια ψαχτομηχανή δεν θα εμφανίσει το συγκεκριμένο.

Σε γενικές γραμμές προτειμώ να βάζω τις διευθύνσεις απευθείας στο feature του κτηρίου ή σε nodes στις εισόδους. Αυτό που σκέφτομαι για την συγκεκριμένη περίπτωση (και κάποιες άλλες όμοιες που έχω βρει) είναι να βάλω 2 points μέσα στο κτήριο με τις διευθύνσεις.
Είναι μια μέθοδος λίγο μικρότερης ακρίβειας αλλά θα παρέχει το συμαντικό μέρος της πληροφορίας.

Εγώ βάζω δύο nodes το καθένα με άλλη διεύθυνση, ειδικά όταν το κτήριο τις αναφέρει ρητά με αριθμούς και δεν είναι απλά η γωνία για αποσαφήνιση, π.χ. της μορφής Όθωνος και Μεγάλου Αλεξάνδρου 40. Είναι μάλλον μπακάλικο αλλά λύνει το πρόβλημα που λες εσύ με τις ψαχτομηχανές, και εφόσον είναι εντός του way στο ίδιο κτήριο μπορούν να συνδυαστούν μετά αυτόματα από software.

2 Likes