Γωνιακές διευθύσεις και αποτύπωση

Υπάρχει κάποιος τρόπος να αποτυπωθεί μια γωνιακή διεύθυνση στο OSM; Πολλές φορές στην Ελλάδα συμβαίνει να υπάρχουν γωνιακές διευθύνσεις σε χρήση με πλήρως επίσημο τρόπο, ακόμα και χωρίς τα νούμερα της μιας οδού (π.χ το ΕΜΣΤ όπως βλέπουμε στην ιστοσελίδα του..

Πώς αποτυπώνουμε κάτι τέτοιο χωρίς να χαθεί η πληροφορία; Δεν γίνεται να μπουν δύο nodes, ένα για κάθε πλευρά της γωνίας καθώς δεν υπάρχουν νούμερα…

Εγώ προσωπικά το προσθέτω χειροκίνητα, ασχέτως αν στο osmose (ένα από τα εργαλεία που υπάρχουν για εντοπισμό σφαλμάτων) το εντοπίζει σαν λάθος, επειδή ακριβώς μεν δεν είναι ονομασία που υπάρχει ήδη στον χάρτη, αλλά είναι η επίσημη διεύθυνση. Εάν τυγχάνει για την συγκεκριμένη γωνιακή διεύθυνση, να αναφέρεται από την επιχείρηση και άλλη διεύθυνση που περιλαμβάνει μόνο τον έναν από τους δύο δρόμους, προσθέτω αυτή.

1 Like

Ναι, μπορεί να αποτυπωθεί ως addr:street=Λεωφόρος Καλλιρρόης & Αμβροσίου Φραντζή χωρίς αριθμό. Τυπικά η επίσημη διεύθυνση είναι ο ένας από τους δύο δρόμους (κατά κανόνα αυτός όπου βρίσκεται η είσοδος) αλλά μάλλον πιο χρήσιμη αυτή με την οποία θα αναζητηθεί.

1 Like

Στον ID editor αν συγχωνεύσεις 2 nodes, διαχωρίζει τα ονόματα με " ; "

Πράγματι αλλά δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη, π.χ. στο Carto τα εμφανίζει μαζί με το ;