Töölönlahti : natural=water vaiko natural=bay

Terve!

Töölönlahden tagitystä on viime aikoina hierottu edes takaisin natural=water & natural=bay -välillä. Nyt tällä hetkellä se on tuo viimeksi mainittu. Tällä on mm. HSL:n palveluiden kannalta ilmeisesti nyt se seuraus että ko alue näkyy harmaana HSL:n kartoissa mm. reittioppaassa.

Korjatkaa toki jos olen väärässä, mutta eikö wikissä maininta Note that this tag is not for tagging presence of water, this is done using natural=water, tarkoita juuri sitä että lähtökohtaisesti pitäisi tuossa käyttää natural=water tagitystä? natural=bay lienee sitten tämän lisäksi tarkoitettu täydentäväksi “nimistötagiksi” jolla voi tarvittaessa erottaa rajattuja vesistöalueita ja näiden nimiä. Samaan kategoriaan vielä esim. natural=strait.

…vai onko tässä nyt yritetty muuttaa tuo Töölöönlahti osaksi “maailmanlaajuista” merenrantaa tällä natural=coastline -tagityksellä?

Koetan tässä nyt vain ymmärtää mitä tässä nyt on tehty, mihin näillä tagityksillä pyritään ja ennenkaikkea miten saataisiin Töölönlahti takaisin kartalle.

t. Markku Huotari, HSL

Hmm, mitä enemmän olen tätä tutkinut sitä vakuuttuneempi olen siitä että juuri tuo Töölölahden liittäminen “yleiseen merenrantaan” on tässä tavoitteena. Asiasta ei ole meillä HSL:ssäkään täyttä varmuutta mutta ehkäpä tuossa merten renderöinneissä on samanlaista viivettä HSL:nkin kartoissa kuin “perus OSM-kartoissa”.

Lähistöltä löytyi tällainen vastava kohde Suomalaislahti joka on HSL:n kartoissa ihan nätisti sinisenä. Vastaava rakenne lienee tässä Töölönlahden kohdallakin tavoite ja tilanne korjantuu ehkä ajan kanssa? Pitääpä seurata tilannetta.

Ja, joo. Huomasin kyllä että Suomalaislahti ei renderöidy nimenä HSL:n taustakarttaan. Tästä on mielestäni jossain backlogilla tiketti jo vetämässä.

Tarkoitus oli siis liittää Töölönlahti osaksi merta. Sama ongelma toistuu Pikku-Huopalahden kanssa Digitransit-pohjaisissa kartoissa, kun liitin senkin osaksi “mailmanlaajuista” merenrantaa. Merenrantaviiva taitaa vain päivittyä muuta karttaa hitaammin, jolloin alueet näkyvät harmaina jonkun aikaa. Ainakin cartossa tapahtuu näin.

OK! Kiitos asian varmistuksesta. Sitten vain odotellaan.

Voin myös vahvistaa osaltani että ihmetytti miksi töölönlahti ei ole osa merenrantaa vain olevinaan järvi. Pojat sitten hoitivat homman kotiin. :slight_smile:

Uskon että on vain viiveestä kyse. Veden pitäisi piirtyä alueelle rantaviivan takia.

Sen verran vielä lisätietoja liittyen tuohon merenrannan renderöintiin HSL:n kartoissa. Minullekin selvisi vasta ihan vastikään että merenranta on haettu muusta datalatauksesta erillään olevalla erillisellä aineistopoiminnalla ja sen linkki on ilmeisesti ollut jo pidemmän aikaa rikki / kadoksissa, mikä on aiheuttanut hieman kummallisuuksia HSL:n kartalla muillakin suunnilla kun muun aineiston tagaykset ja rajaukset eivät ole menneet yksiin vanhan merenrannan kanssa esim. Killingholma & Småholm.

Nyt on tuon erillisen merenrantapoiminnan URL taas kunnossa joten tilanteen pitäisi tässä pikkuhiljaa palautua (lähiviikon aikana?) kunhan tiedot valuvat taustajärjestelmiin ja välimuistissa olevat karttatiilet ovat poistuneet.

En tiedä kuinka kauan näin on ollut mutta Töölönlahti on kuivunut pyöräilykartassa.

https://www.openstreetmap.org/#map=16/60.1807/24.9396&layers=C

Hei,

Kas, tosiaan! Jännä juttu tosin siten, että Töölönlahti on yhä osa merenrantaa, eikä edes bay-osuudessa ole tapahtunut sanottavia muutoksia. Ylipäätään tuon alueen muokkaushistoriasta en heti löytänyt selvää selitystä muutokselle.

Huomasin, että Töölönlahti on kuivunut (tätä kirjoittaessa) myös kaikissa muissa kartoissa paitsi peruskartassa (eli layers= Y, C, T, O ja H). Lisäksi täsmälleen samalla tavalla tagitettu Pikku-Huopalahti on (edelleen, tätä kirjoittaessa) kuivunut kaikissa muissa paitsi peruskartassa ja H-layerissa, eli “Humanitarian” -kartassa. Outoa!

Noiden karttatasojen merenrantaviivat vaikuttavat päivyttyvän joko hyvin hitaasti tai sitten eivät ollenkaan… Esimerkiksi näitten saarien rantaviivoja on muokattu pari kuukautta sitten ja näkyvät oikein cartossa, mutta muissa tasoissa ne eivät ole päivittyneet.