TomTom's MapRoulette projects - miejsca do naprawy/zmapowania

Hej, Szczęśliwego Nowego Roku! Wrzuciłam wyzwanie o konfliktujących budynkach na Discord w zeszłym tyg, zapomniałam wrzucić tutaj więc nadrabiam:
mpr.lt/c/49160, dobrego dnia!

link coś wrzucony został tylko częściowo

MR robi takie krótkie linki teraz pod opcją Copy przy nazwie challenge, jak wrzucisz w przeglądarkę - działa. Tutaj “tradycyjny”:MapRoulette. W sumie lepszy bo od razu z linkiem, dzięki i pzdr!

A jak zabezpieczyć budynek składający się z building:part (F4map Demo - Interactive 3D map) Way: ‪Centrum Symulacji Medycznej Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego‬ (‪674283058‬) | OpenStreetMap by tak jak po ostatniej MapRoulette nikt tego nie zburzył?

Hej, nie ma zadań w tym moim wyzwaniu, w MR - w Szczecinie ani w okolicach, są głównie na Mazowszu, w Małopolsce, Poznaniu i na Śląsku - widać to rozłożenie w MR, ale myślę że to przede wszystkim jakość edycji będzie najważniejsza, nieważne czy przez MR czy nie. Mapujący powinni sprawdzić hitorie, podkłady, wiki i nie ruszać tego budynku skoro juz jest ok.

1 Like

Ok. Zapytałem bo po któryms zadaniu z budynkami własnie go ruszono i “zburzono” .

W takim razie, może dodam coś zapobiegawczo w opisie tego wyzwania?Żeby ludzie zwrócili szczególną uwagę na 3D ale ogólnie żeby sparwdzali podkłady dokładnie i historie edycji. Myślę, że może to pomóc jeśli czytają instrukcje.

1 Like

building=roof powinien być building:part=roof.

Dzięki - poprawię po powrocie do kompa w piątek.