Toevoegen grenzen van stadsdelen

Het viel me op de voor in ieder geval Almere en Den Haag de stadsdeelgrenzen missen. Voor Amsterdam zijn ze al wel aanwezig.

Is hier een reden voor, of is dit gewoon nog iets wat moet gebeuren? (en zo ja, dan laat ik het graag over aan iemand die wel aan de wirwar van boundary relations wil zitten)

Den Haag: https://commons.wikimedia.org/w/index.php?search=Haagse+stadsdeel&title=Special%3ASearch&go=Go
Almere: https://commons.wikimedia.org/w/index.php?search=Districts+in+Almere&title=Special%3ASearch&go=Go

Meer steden met stadsdelen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Stadsdeel

Dat is vaak nog een openstaande taak. We kunnen voor wijk- en buurtgrenzen gebruik maken van de CBS-data, maar daar moet wel een curatieslag overheen door een mapper met lokale kennis. Samen met de al bestaande gemeentegrenzen kun je daar de stadsdeelgrenzen ook uit samenstellen (vergt kennis van de stadsdelen en welke wijken daar onder vallen).

Zie ook dit topic: https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=59099

Wat ook kan is dat iemand met lokale kennis helpt bij het samenstellen van de stadsdelen, wijken, en buurten, en dat een mapper die daar handigheid in heeft de grenzen en tags erop zet.

Over de grens van een stadsdeel zal doorgaans niet veel discussie zijn, maar bij de namen en grenzen van wijken en buurten is de CBS-data niet altijd correct omdat deze een ander gebruiksdoel heeft (statistiek) dan OpenStreetMap (dingen de naam geven die men gebruikt).