Toch weer vervuiling door maproulette

Het draadje van Tomtom maar even niet doorkruisen…(Daar loopt de communicatie op betrekkingsniveau niet helemaal goed heb ik het idee.) Dus even een aparte topic.
Of het met Tomtom te maken heeft … even geen idee.

Eigenlijk zelfde laken en pak… De nickname van deze mappers eindigt op ‘xxxxi_cyient’ Het zijn geen individuele mappers, maar er zit een organisatie achter heb ik het idee.

Wegen worden te pas en en te onpas toegevoegd als residential en/of unclassified… en helaas niet correct.
Het zijn wandelpaden en/of serviceroads.
Het gaat dan om wegen op erven van woningen/boerderijen. Ook over bedrijvenparken. Beetje random over de wereld, maar dus ook in Nederland.
Geen enkele toevoeging snijdt hout.

In deze link komen mappers binnen die nog geen 10 ‘mappingdays’ hebben. Dus herstarters en/of starters die buiten Nederland zin begonnen (In dit geval vandaag)

https://resultmaps.neis-one.org/osm-suspicious?country=189&hours=48&mappingdays=10&tsearch=&anyobj=t&comp=%3E&value=10&action=d&obj=n#8/52.154/6.172

Graag deze link van ‘Find Suspicious OpenStreetMap Changesets’ in de gaten houden. Het is anders niet bij te benen.
Zet de link evt bij je favorieten.

Nieuwe mappers die in Nederland starten vind je overigens hier

https://resultmaps.neis-one.org/newestosm?c=Netherlands#12/51.6246/4.9710

Heb je de DWG al een seintje gegeven? Dit lijkt inderdaad georganiseerd te zijn, maar de profielen van die gebruikers zeggen daar niets over:

https://www.openstreetmap.org/changeset/124503465#map=17/51.65269/5.37787

Cyient is een Indiaas ICT bedrijf met een vestiging in Breda.

De DWG leest vast wel mee hier.(edit Ook ingeseind)… Even kijken wat er verder gebeurt. De meeste edits gaan nu over de grens. Wellicht was het even warm lopen.
Maar een ICT bedrijf zal toch niet uit altruïstisch motief wegen over industrieterreinen en oprijlanen gaan mappen?
Ook zijn accountnamen al weer gewijzigd.

We zullen het wel zien, maar ik ben niet enthousiast over dit soort zaken.

Trouwens wel grappig om te zien dat die ‘enkele edits’ mappers vaak echte gelegenheidsmappers zijn.
Ik kwam een junior-pojectmanager tegen die het niet handig vond dat de huisnummers in zijn/haar project ( flat ) overlappend waren en de nummers zo verschoven heeft dat je ze allemaal weer kunt zijn als een soort wolkje cijfers :wink:

En word door TomTom ingehuurd:

https://www.cyient.com/geospatial/cyient-provides-support-to-tomtom-to-deliver-accurate-and-up-to-date-maps-for-tomtom-users-worldwide

Er is nu met de ‘mappers van gisteren’ communicatie … Dat was de ‘issue’ dat de tool niet weet dat tussen een fietspad/ voetpad en een ander fietspad/voetpad wel degelijk een weg voor motorvoertuigen kan liggen. … en vervolgens de mappers op het verkeerde been zet.
De tool ziet dus ook niet als een fietspad motor_vehicle = destination heeft.

https://resultmaps.neis-one.org/osm-discussions?c=Netherlands#7/52.093/5.180

Daarom moet je ook niet met een tool een ander land te lijf gaan lijkt me. In feite moet je met tools heel terughoudend zijn.
Dat je open polygonen opspoort is mooi. Maar bij dat soort fouten moet je het laten. Ziet een tool iets waarvan je denkt dat het niet klopt vraag dan een lokale mapper. Ik wordt altijd wat opstandig bij dit soort mappende partijen die het beter denken te weten dan de lokale mappers, vooral als de reden een commerciele achtergrond heeft.

Dat de *-cyient mappers gebruik maken van een ‘tool’ is een aanname van mij op basis van analyse.
Het zijn bepaald soort fouten die opgespoord worden.

De cyient mappers zouden volgens Tomtom niet aangestuurd worden in deze. Ze werken alleen op het platform van Tomtom zelf.
Eigen initiatief?