Great, thx. Gdyby tylko jeden user nie poprawia? dróg po mapach yahoo Wed?ug zdj?? Landsat jest 100 metrów ró?nicy, chyba musz? si? w te rejony wybra? z gpsem (u mnie jako? landsat zdecydowanie bardziej pokrywa si? z trackami
Korzystaj?c z okazji, ?e pisz? pierwszego posta, chcia?bym si? przywita?
Mieszkam w ?wi?tokrzyskim, w Staszowie dlatego te? te regiony “mapuj?” http://openstreetmap.org/?lat=50.5499&lon=21.1886&zoom=12
Jako pocz?tkuj?cy w tym zakresie mam jeszcze pewne problemy (np. klasyfikacja dróg), ale jako? staram si? radzi?.
Na chwil? obecn? mam tylko drobn? uwag?, uwa?am, ?e przy ‘disused’ zamiast s?owa ‘w?a?ciwo??’ lepsze by by?o s?owo ‘obiekt’, bo tekst: ‘W?a?ciwo??, która jest przydatna do nawigacji, ale jeszcze jest nieprzydatna, lub zosta?a porzucona.’, jest dla mnie nieco niezrozumia?y
Hehe, musz? przyzna?, ?e sam nie mog? zrozumie? co wtedy mia?em na my?li
Zmieni?em na: “Obiekt, który jest przydatny do nawigacji, jednak jest nieu?ywany lub porzucony.”
I jeszcze jedno:
tourism=chalet zosta?o przet?umaczone jako ‘szalet’, przypuszczam, ?e chodzi tu raczej o rodzaj drewnianych domków, jakie mo?na spotka? w górach (chatka).
Wiem, ?e móg?bym sam poprawi?, ale nie chc? si? rejestrowa? tylko po to aby zmieni? kilka s?ów.