Tiles downloaden

Hallo,

Ik heb een Garmin-ontvanger en gebruik de OSM-kaarten om ze na conversie met mkgmap als IMG in de ontvanger te laden.
Op Geofabrik.de kun je actuele kaarten van hele landen in .osm formaat downloaden. Heel mooi. Maar wat als je grensoverschrijdende kaarten wil hebben? Ik zoek eigenlijk een website waar ik zelf de osm-tiles kan kiezen die ik wil hebben. Wie kan me aan zo’n site helpen?

Bedankt!

Ik weet niet of je zoiets als hier http://garmin.openstreetmap.nl/ bedoeld?

Bedankt. Ik bedoel inderdaad iets zoals dit. Alleen zie ik dat de output uit Garmin-kaarten (.img formaat) bestaat, en niet uit .osm bestanden. Ik ben naar .osm bestanden op zoek omdat ik daaruit via het programma mkgmap naar eigen inzichten (kleurstellingen, welke objecttypen weglaten etc.) kan converteren in .img.

Ik gebruik de mkgmap splitter en laat die los op de Geofabrik Europe extract. Misschien kan je Lambertus vragen hoe de tileindeling is zodat je zijn tile coordinaten kunt gebruiken voor de splitter (anders moet je heel Europa eerst gaan splitsen). Misschien bestaat er een programaatje die eerst de tiles coordinaten kan uitrekenen en dan aan de splitter kan voeren, maar die heb ik nog niet gevonden.
Voor de Benelux gebruik ik deze lijst: http://mijndev.openstreetmap.nl/~ligfietser/openfietsmap/Scripts/areas_bnl.list (in google earth formaat zie http://mijndev.openstreetmap.nl/~ligfietser/openfietsmap/Scripts/areas_bnl.kml))

.osm bestanden kun je gemakkelijk verkrijgen middels de OSM Extended API. Je kunt ook een bestaand extract downloaden van bepaalde gebieden op Geofabrik, Cloudmade of voor de Benelux op http://planet.openstreetmap.nl. Op deze extracts kun je vervolgens Osmosis loslaten om de gewenste uitsnede te maken middels het opgeven van een bbox of een polygon.