Teveel aandacht op Europese kaart voor: "Jernsey"

Bekijk bijv.

test

http://www.openstreetmap.org/?lat=31&lon=4&zoom=2&layers=M

Het eilandje “Jernsey” komt daar al zeer snel op de kaart staan (linksboven “France”). Weet iemand hoe dit komt? Ligt dit aan het logaritme, of komt dit door iemand die Jernsey wat wil promoten :wink:

Jersey? Dat is een belangrijk belastingparadijs. Vandaar! :slight_smile: Zal m’n geld daar eens storten.
Het is geen onderdeel van het Verenigd Koninkrijk, noch van de Europese Unie. De Queen is wel Elisabeth. Het heeft ook een soort “status apartus”.
Eg

Jersey is een Brits Kroondomein. Dit moet gezien worden als een zelfstandig land.
Het is dus admin_level 2.
Ik denk dus dat het algoritme OK is.

Discutabel is of een Kroondomein daadwqerkelijk als Land gezien kan worden zoals Malta.
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Admin#10_admin_level_values_for_specific_countries zegt er niets over.

Ik wil niet moeilijk doen hoor,

maar als je onderstaande afbeelding bekijkt

http://img341.imageshack.us/i/jernsey.png/

Dan is het toch duidelijk dat de Jersey, een eilandje met geen 100.000 inwoners, hier te duidelijk vermeld wordt?

Waar worden dergelijke probleempjes opgelost?

Omdat Jersey een apart land is (dat onder het Verenigd Koninkrijk valt), is dit geen probleem, maar de feitelijke situatie. Hetzelfde geldt voor Aruba, Curaçao en Sint-Maarten. Op de kaart zie ik ook Andorra en Monaco staan. Op de OSM-kaart die verschijnt als je de link in je 1e post aanklikt, zie je ook Gibraltar staan. Dit heeft vziw dezelfde status als Jersey.

Een verschil is wel dat de laatstgenoemde landen soevereine staten zijn, en dat geldt niet voor Jersey en de hierboven genoemde landen in ons koninkrijk. Misschien kan de grens op level 3 worden gerenderd, maar aangezien Jersey dichtbij Frankrijk ligt, en er een groot stuk open zee ligt tussen Jersey en de VK, zal de buitengrens (incl. 12 mijlszone) als admin_level=2 moeten worden getekend.

Guernsey (een ander eiland met zelfde status) ligt er ook tussen. De admin_level van de grens tussen Jersey en Guernsey is level 2: http://www.openstreetmap.org/browse/way/47441143. Dat zou 3 kunnen worden, maar dat kan het best door de UK community worden besloten.

Misschien dat e.e.a. met een algoritme gestuurd kan worden (bijv. o.b.v. populatie), maar dan moet Mapnik hierop aangepast worden en moet de data aanwezig zijn. (Anders krijg je misschien de situatie dat Jersey wel wordt getoond en Frankrijk niet, als het laatste land geen population-attribuut heeft.) Maar ook in dat geval zal gelden dat, zodra er plaats is voor het label, dit getekend zou kunnen worden

Hier is trouwens (het 2e deel van) een uitgebreide analyse met een aantal pijnpunten van de rendering van OSM: http://www.41latitude.com/post/1349685626/openstreetmap-critique-2

FWIW, Gibraltar is een overzees gebiedsdeel (overseas territory), en Jersey een Kroondomein (crown dependency) wat ZMW zegt.
Volgens Wikipedia is het verschil dat een Kroondomein eigendom is van de Britse Kroon.

Je hoeft maar 1 click verder te gaan en je ziet Liechtenstein te voorschijnkomen met 39000 inwoners, niet gek 1 click voor minder dan de helft.