Teiden massasiirto

Mites tehdään teiden massasiirtoa?
Porvoon lounaispuolella on piirrettynä uusia asuinalueita ja niissä on jonkun verran poikkeamaa. Kyse on tästä seudusta
http://www.openstreetmap.org/?lat=60.3686&lon=25.6329&zoom=14&layers=B000FTF

Vertailun vuoksi muut kartat:
http://sautter.com/map/?zoom=14&lat=60.3686&lon=25.6329&layers=B00000FFFT

Noista uusista alueista ei ole juurikaan näkyvissä GPS-jälkiä ja se siirto muutaman hyvän arvauksen perusteella on enemmän ja vähemmän arveluttavaa (siis tarkkuuden suhteen). Mitä muuta tuossa kannattaa tehdä kuin hankkia kohdistuspisteet – joko vanhat jäljet tai sitten uudet. En ole menossa tuonne suunnalle, että siinä en pysty itse auttamaan. Ennemmin tai myöhemmin sinne joku “eksyy” :wink:

Tuossa offsetissa tuskin on KKJ:n ja WGS84:n välisestä erosta kyse, vaikka suunta onkin samaa luokkaa. Taitaa olla aika harvassa ne GPS-laitteet jotka osaa antaa KKJ:n koordinaatteja ulos & sen takia tulisi reitteihin offsettia?

Koordinaateista (ja lyhenteistä): http://fi.wikipedia.org/wiki/Kartastokoordinaattij%C3%A4rjestelm%C3%A4

Ei, kyllä tuo poikkeama on varmaan tullut jostain muualta. Siirtymä on liian pieni ja paikallinen. KKJ-WGS84 muunnos ilman korjausparametreja johtaa noin 100 metrin suuruusluokkaa olevaan virheeseen.
Massasiirto onnistuu joten kuten JOSM:lla valitsemalla ensin kaikki siirrettävät kohteet ja tarttumalla sitten kiinni johonkin valittuun viivaan taitepisteiden välillä siirtotyökalulla ja raahaamalla. Tällöin koko valittujen kohteiden nippu siirtyy yhtenä pakettina.