Täyttömaa

Millä tägillä kannattaa täyttömaa-alue merkitä? Landfill on kaatopaikka. Tuosta sanasta onnistuin englanninkielisestä wikipediasta löytämään termin “land reclamation”.

Täyttöjäkin on erilaisia. Maankaatopaikka tai täyttömäki on eri kuin sekajätekaatopaikka, mutta kyllähän niitä sekajätekaatopaikkojakin on maisemoitu ja otettu asuinkäyttöönkin.

Meluvalleihin ja ratapenkereisiin kelpuutetaan vain tietynlaista maa-ainesta. Ja sitten on vielä lumenkaatopaikat.

Mahtaako tämä onnistua yhdellä landuse- tai man_made-määreellä, vai pitäisikö olla useita tarkentavia määreitä?

Haen tägejä lähinnä maankaatopaikalle. Tämä Nenäinniemessä sijaitseva alue alle 100 metriä Teuroontien itäpuolella on muuttunut Bingin ja jopa Jyväskylän karttapalvelun ilmakuvien ottamisen jälkeen. Viimeksimainittulla on tuoreimmat kuvat elokuulta 2009.

Oletettavasti jätemaata (ei sekajätettä - kärrätään Mustankorkealle) on kärrätty Teuroontien itäpuoliselle alueelle viime vuoden puolella ja nyt siellä on sellainen tasoero, joka katkaisee Nenäinniemen jätevesipuhdistamolta Teuroontielle menevän tien ajoneuvoilta (pyörän voi kyllä taluttaa rinnettä alas, korkeusero ehkä 4-5 metriä). Olen myös korjannut tietä edelleen Teuroontien suuntaan, koska se on katkaistu ojalla sekä osin poistunut maailmankartalta Teuroontien uusien omakotitalojen takia. Pitäiskö tuon alueen kohdalla laittaa merkintä “Bing - out of date”?