Tasks server zadatak ucrtavanja svih građevina na području Grada Jastrebarsko

Pozdrav svima,

Predlažem da se na tasks.osm-hr izradi task niskog prioriteta za ucrtavanje i poravnavanje svih građevina na području Grada Jastrebarskog (Jastrebarsko i pripadajuća naselja) s podlogom DGU DOF.

Trenutna kvaliteta postojećih ucrtanih građevina je nezadovoljavajuća. Mnoge ucrtane građevine su ili copy-paste ili napravljene odavno pomoću podloga koje su se koristile prije više godina. Naravno, postoje zdanja koja su točno ucrtana - te možemo samo provjeriti-validirati preko task managera. U nekim naseljima i nema mapiranih kuća. Uglavnom, radi se o sličnom projektu koji postoji za područje Sisačko-moslavačke županije.

Prilikom kartiranja volim usporediti sve podloge koje imamo na raspolaganju, a to su DOF 11, DOF 14, DOF 17 (nije dostupna u iD) i DOF 20, Esri ili Bing - ako su ažurnije od posljednjeg snimka DOF DGU. Pa ne bi bilo loše da se malo baci oko i na te snimke. Ali glavna, referentna podloga za ovaj task bi bila DOF19/20 kompozit.

Tasking manager olakšava kartiranje većeg područja jer se područje na kojem se radi može podijeliti u više segmenata, pogotovo ako je u pitanju naseljenije mjesto s više građevina.

Stoga vam donosim kratak opis zadatka na hrvatskom i engleskom jeziku za potrebe stranice tasks.osm-hr:

Ucrtavanje i poravnavanje svih građevina na području Grada Jastrebarsko (mjesto Jastrebarsko s pripadajućim gradskim naseljima)

Tracing and aligning all buildings in the Town of Jastrebarsko area (Jastrebarsko and its settlements)

Opseg zadatka bi bio ovaj relation: Relation: ‪Grad Jastrebarsko‬ (‪8309186‬) | OpenStreetMap

Ne moramo stati tu! Ovaj zadatak se može proširiti i na cijelu Karlovačku županiju, pa tako i za svaku županiju u Hrvatskoj.

Cilj i je napraviti to za cijelu državu, ali treba i završiti taskove, ne ih samo kreirati :slight_smile:

Dodao sma uputstva na https://community.openstreetmap.org/t/dodavanje-novih-zadataka-na-tasks-server/

Baci oko na {{ title | translate }} - OSM-HR Tasking Manager i {{ title | translate }} - OSM-HR Tasking Manager koji su među prvima kreirani.

Tražene informacije napiši kao reply, da ne gubimo sintaksu

Dobrovoljci za aktivnu ulogu u tom tasku, javite se!

(ja osobno nisam prevelik fan ucrtavanja građevina jer imam backlog bitnijih stvari za ucrtati obično, osim ako već ne radim na nekom području pa onda fixam i zgrade, ili je iznimna humanitarna potreba tipa potres, ili mi je to područje od specifičnog osobnog interesa)

http://polygons.openstreetmap.fr/get_geojson.py?id=8309186&params=0
http://polygons.openstreetmap.fr/?id=8309186
Na ovoj stranici sam uspio izvući GeoJSON, JSON file mi ne da priložiti. Zanima me je li ovako u redu?