Tankstation (amenity=fuel) op gebied / omtrek en adresnode

Misschien is dit eigenlijk wel een algemenere vraag maar waar horen de tags voor een tankstation op te worden gezet: Het gebied / omtrek van het terrein, de (BAG)-adresnode of andere node?

Zie als voorbeeld dit tankstation. Op de way is aangegeven dat het een tankstation is: Way: 997734673 | OpenStreetMap maar de meeste informatie staat op de adresnode: Node: ‪Avia‬ (‪9248881068‬) | OpenStreetMap. Hierdoor heb ik blijkbaar twee keer aangegeven dat er een compressor aanwezig is in StreetComplete. Kan amenity=fuel weg van de omtrek?

Daarnaast meteen maar de vervolgvraag is het goed om de shop op aparte node te taggen of kan dit beter worden aangegeven op het station zelf? Ander voorbeeld in Nijmegen: Hier staat shop=yes op de adresnode: Node: ‪Esso‬ (‪2132694699‬) | OpenStreetMap.

Zonder nu in detail in te gaan op jouw voorbeeld, maar je zou eens op deze link (One feature, one OSM-element) kunnen inlezen?

1 Like

Heb dat artikel even doorgenomen en op basis daarvan het gebied veranderd in landuse=retail en amenity=fuel weggehaald. Die tag voor het gebied lijkt me wel gepast gezien er ook nog een wasserette en pizza-automaat aanwezig zijn maar die staan (nog) niet op de kaart.

De keuze voor landuse=retail vanwege dit artikel: Tag:amenity=fuel - OpenStreetMap Wiki

2 Likes