Wrocław Sobieskiego. W kierunku centrum miasta poprawiłem ograniczenia prędkości i na początku masy. W drugą stronę nie jechałem.
Przejazd był około miesiąc temu - nie sugerujcie się datą
Zaznaczyłem tylko początek i koniec. Nie wiem jak to poprawnie otagować. Proszę aby ktoś bardziej wtajemniczony to zrobił.
Zobacz opp na A2 w Poznaniu tam dodałem potem masz drugi na A2 pomiedzy ppo Żdżary do MOP zapomniałem nazwy, A1 Ciechocinek w stronę Łodzi. Zaraz też zerknę i ew. coś pomajstruję
EDIT:
ten drugi opp jest pomiędzy PPO ŻDŻARY a MOP Leonia/Kuny - ten jak i twój maja poodkrywane znaki informacyjne ale opp pracuje w trybie statystycznym czy jakoś tak - na razie nie punktuje kierowców - trwają testy.
w miejscu opp dodaję kamery survilance; bramownice i dodaje tagi - tu korzystam z szablonu: survilance a wszystkie elementy wiążące relację z szablonu w relacjach - odcinkowy pomiar prędkości - dodając odpowiednie tagi .
tu: Pl:Relation:enforcement - OpenStreetMap Wiki opisano co i jak w miarę fajnie
i pytanie jeszcze mam - czy przed bramownicami jest jak na A2 znak poprzedzający opp
Nie do końca rozumiem. Masz znaki początku i końca OPP. Mają być wcześniej jakieś znaki? W jakiej odległości?
Dorzuciłem screeny z rejestratora.
Co do ograniczeń prędkości - na początku jest obszar zabudowany, a kawałek dalej już ograniczenie do 70km/h - wszystko poprawnie pozmieniałem.
tak - na A2 w przed oboma opp są ustawione znaki informacyjne o zbliżającym się opp na drodze - w Poznaniu jest to nawet fajnie rozwiązane bo nad znakiem umieszczonym 540 m przed opp jest znak ograniczenia prędkości do 120.
Obstawiam że na Sobieskiego we Wrocławiu będzie 70 km/h -taka też prędkość dodałem do maxspeed opp
^^^ Mapillary
Na A1 niestety znaki informujące o opp są umieszczane bezpośrednio przed bramownicą z kamerami co powoduje że są słabo widoczne bo zlewają się z nią. Mapillary
PS. dodałemten Twój OPP Wrocław Sobieskiego
Od Mirkowa nie ma dodatkowego znaku o OPP. Z drugiej strony nie wiem - pewnie też nie.
Według gazet pomiar nadal nie ma zasilania, więc należy dać disused:*.
Skoro sa odsłoniete znaki to raczej mogą byc podłaczone. Nie bedę się targował czy są czy nie oznakowanie mówi ze są tak jak na A2 - długi czas znaki były zasłoniete a teraz są odkryte łącznie ze znakami poprzedzającymi ten opp.
Gdzieś czytałem że w takim przypadku system przechodzi testy i wykonuje pomiary statystyczne czy jakoß tak. Dlatego nie dodaję do tych urzadzeń tagu jaki przytoczyłeś czyli disused. Troche dla bezpieczeństwa i trochę by kierowcy przyzwyczajali się do niego ijemu podobnych.
Tym bardziej że przytoczony materiał pochodzi z 17 czerwca br. w którym czytamy: “… System na ul. Sobieskiego jeszcze nie działa. Oczekujemy na podłączenie zasilania przez zakład energetyczny – poinformowali nas 13 czerwca pracownicy Głównego Inspektoratu Transportu Drogowego.”