Tagging για Χαρτικα, Ουζερι/Μεζεδοπωλεια και Μαγειρεια

Καλησπέρα, καθως προσθετω η διορθωνω καταστηματα στην πολη της Λάρισας, εχω καποια “ειδη” που δυσκολευομαι να βρω καταλληλο tag δεν ξερω αν υπαρχει ειδικο η αν ειναι μονο ελληνικο φαινομενο η υπαρξη τους, η μπορει ακομα να μην υπαρχει λογος να εχουν πιο εξειδικευμενο tagging.

  1. Πολλα καταστήματα με “Χαρτικα” Ειδη Χαρτιου, πουλανε χαρτι υγειας/κουζινας κλπ αλλα και απορρυπαντικα , λεκανες , σγουγγαριστρες ή και καδους απορριματων. Χρησιμοποιω κυριως το shop=chemist εκει
  2. Τα α)ουζερι η μεζεδοπωλεια (amenity=restaurant και seafood αν μιλαμε για ψαροταβερνα) ή τα μικρα καταστηματα μαγειρεια που κυριως δινουν πακετο και μαγειρευτα φαγητα και δεν εχουν την εικονα ενος εστιατοριου με τραπεζια κλπ.

Εχετε καποια ιδέα/προταση;

Χαρτί/απορρυπαντικά κλπ: shop=general ίσως είναι καλύτερο.

ουζερι/μεζεδοπωλεια: amenity=restaurant + cuisine=seafood;greek (δεν έχουν μόνο ψαρικά)

μαγειρεία: amenity=restaurant + takeaway=only + delivery=yes (ok, αυτό φαίνεται περίεργο αλλά πρέπει να δουλεύει όπως το access που μπορείς να κόψεις τα πάντα και μετά να επιτρέπεις συγκεκριμένα).

1 Like

Για τα “Χαρτικά / απορρυπαντικά” τα οποία στην στην πράξη είναι καθαριστικά είδη θα προτιμούσα το shop=chemist (αν και θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο tag, πχ. shop=cleaning_products).

Για τα ουζερί και για τα μαγειρεία, τα σχήματα που πρότεινε ο @geraki είναι μια χαρά και λογικά.

Επίσης πάντα να συμβουλεύεστε το Taglist εδώ: Greece/Taglist - OpenStreetMap Wiki

ΥΓ @geraki Επειδή σε γνωρίζω από την Wikipedia αν θέλεις πρόσθεσε τα tags που πρότεινες εδώ.

1 Like

Σας ευχαριστώ για τις απαντησεις, αλλα και για το Taglist που περιέργως δεν το ειχα δει στις αναζητησεις που εχω κανει στο OSM wiki.

1 Like