Taggen van velden op camping

Nagenoeg elke camping heeft (gras)velden die een naam hebben. Deze velden worden hoofdzakelijk gebruikt voor kamperen met caravan/vouwwagen en tent. Vaak zijn campers ook welkom maar die zie je minder vaak op deze velden.

Nu wil ik graag deze velden i.c.m. de aanwezige faciliteiten (zoals stroom/water/kabel tv) toevoegen aan OSM. Ik kan alleen geen correct passende tag vinden om deze (individuele) velden te taggen.

Tag:tourism=camp_site Deze tag lijkt enkel en alleen toepasbaar te zijn op de gehele camping, niet individuele velden binnen de camping.

Tag:tourism=camp_pitch Deze tag lijkt hoofdzakelijk bestemd voor individuele kampeerplekken en niet velden.

Tag:tourism=caravan_site Deze tag lijkt mij het beste aansluiten op het taggen van losse velden.

Ik kan ook een highway (track) over het veld laten lopen (met nagenoeg altijd grade5), mensen moeten tenslotte ook hun caravan op/van het veld kunnen rijden. Deze highway kan ik de naam geven van het veld, echter zie ik dan geen mogelijkheid om faciliteiten zoals stroom toe te voegen.

Kortom, bestaat er (in jullie ogen) al een tag om velden te taggen en zo ja welke?

Beste Joopvdl, een camping meldt de voorzieningen, dan hoor je bij de boeking aan de receptie of en waar er plaats is of kun je bij reservering opgeven voor allerlei voorzieningen tot op particuliere plaatsen met toiletten aan toe. Voorzieningen zijn plaats gebonden. Je wilt tenslotte geen stroom voorziening op een camping (tenten) dat is onveilig. Of je krijgt een gigantische warboel aan verlengkabels over het veld of terrein.
Voor campers en caravans, een buiten categorie op de camping, gelden andere eisen als verharding en voorzieningen zeker plaats (genummerd) gebonden en niet per veld dat misschien genaamd is, afhankelijk van de beheerder.
Ik zou een pad niet over een grasveld trekken anders dan tot aan de “ingang”, als er sprake is van gemengd gebruik, na enige auto’s met caravans is het gras vaak verdwenen in een baggerspoor.
Maar als er sprake is van gescheiden verkeer kun je de paden taggen als service, inclusief verharding, breedte en verlichting en dat de poort bijvoorbeeld tussen 12.00 en 14.00 gesloten is en je voor de poort een pas krijgt. Of dat er ruimte is voor trekkers, lopend of fietsend met een bescheiden stulpje.
Tourism=caravan site is eigenlijk precies wat de tag zegt, geen camping maar een caravan / mobile home standplaats, met een tent kom je er niet op.
Het toevoegen van specificaties per veld / plaats raadt ik, erover nadenkend wegens het onderhoud af, vermeld het bij de camping, die het ieder jaar kan wijzigen, dus vergeet het bovenstaande.

Geen stroom voor tenten? Dat kan de meeste campings gewoon hoor.

Als je deze mapt als tourism=* (ik doe even geen uitspraak over de precieze tag), zet er dan aub surface=grass bij zetten in plaats van landuse=grass. Dan rendert het namelijk als een “tourism” locatie en niet als een standaard grasveld. Hetzelfde geldt voor speeltuinen.

Is surface=* niet vooral bedoeld als subtag om te gebruiken bij wegen? Alleen surface=grass gebruiken zonder een fysieke tag gaat m.i. niet werken.

@Joopvdl volgens mij is er niet iets dat jij zoekt. Zeg maar “wild kamperen op de camping” zet je tent maar ergens neer.

Edit: typo

Het aangeven van een veld, waar 1 of meerdere (groepen) tenten kunnen staan. Zelfs wisselend aantallen variable, net wat de beheerder op dat moment toe staat.

Is al eens eerder aan bod gekomen op het forum.

Multipolygon-relatie gebruiken voor kampeerveldjes op camping?

https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=56534

per afzonderlijk vlak (veld) of dezelfde velden bundelen

plot
https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?pid=659322#p659322

golfterreinen hebben wel verdergaande tagging schema.
zo ook volkstuinen. https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag:allotments%3Dplot

Enerzijds wil je alle info op een node of vlak, het geheel. Liefst nog met een adres.
Anderzijds wil men tot op detail niveau taggen, wat er is. Topografisch zichtbaar.
Een veld dat een naam of een ref nummer heeft. Wat de kenmerken zijn.
Dit laatste is nog niet tot in detail uitgewerkt, er missen tags.
Weinig gebruikte tags zal je niet gerendeerd zien op standaard kaarten.

Je kan ook de paaltjes/kastjes met elektrisch aansluiting op een node of vlak taggen.
Wanneer gerendeerd, specialistische camping kaart is het zichtbaar, of dat er op dat bewuste veld zoveel aansluitingen zijn, wat dan zegt ergens staan hier aansluitingen. Wat dan op een centrale punt gevisualiseerd kan worden.

De een wil het zo de ander anders.

Voor beide is de mogelijkheid open om het binnen osm database te verwezenlijken.