taggen van sloot

ik heb nu deze nieuwe gegraven sloot getagged,
met waterway=ditch

maar krijg nog een melding in osmose
Class 12200 “Gesloten waterweg” : Een waterweg kan niet stromen in een gesloten lus !

kennelijk moet het toch anders,
iemand suggesties?

Die ene way opsplitsen in twee ways?

sorry die snap ik niet :roll_eyes:

In osmose markeren dat de foutmelding fout is.

Natuurlijke waterlopen zoals stream en river kunnen niet in een kringetje stromen. Een door een mens gegraven ditch kan prima een kringetje zijn. Als ik me goed herinner is die sloot daar sowieso een “droge” sloot, dus stroomt er niets.

http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Key:intermittent

precies er stroomt niets, het is een gesloten stuk

zou dit een goede aanvulling kunnen zijn http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Key:intermittent

intermittent=yes kan geen kwaad en is zeker niet niet waar (let op dubbele ontkenning). Ik heb het zelf echter nog nooit gebruikt, maar dat zegt niet zoveel.

Je hebt nu een gesloten polygon getekend terwijl dat eigenlijk een losse way moet zijn.
Als je die sloot in de Potlatch of JOSM editor bekijkt (of straks in de OFM) dan renderen die het als een meer. Als je nu er twee ways van maakt, dus opsplitsen, wordt het als sloot gerenderd.

In de wiki staat ook dit symbool: dwz gebruik het niet voor gesloten polygonen.
Ik denk dat daarom osmose gaat mekkeren, maar dit lijkt een beetje krom vertaald.

O ja, ik was vergeten dat doordat regelmatig verkeerd getagged wordt nu de tools de verkeerd getaggde zaken ook verkeerd behandelen.

Jasmon, Ligfietser bedoeld dat het dan geen kringetje (een gesloten ring of multipolygoon) moet zijn. Gewoon een rechte of kromme lijn, getagged waterway=drain als er stroom voorkomt of waterway=ditch zonder stroom. Zeg maar boerensloot of greppel.

Je kan ook barrier=ditch gebruiken in combinatie met waterway=drain. (zie http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Key:barrier))

Als ik dat ooit tegenkom tijdens het mappen, dan zal ik het waarschijnlijk meteen omtaggen naar waterway=ditch. Waarom zou je twee tags willen gebruiken, als exact hetzelfde ook met één tag te vertellen is.