Taggen van kaart (informatie) met overkapping en prullenbak

Heb onlangs een kaart op de kaart gezet :wink: Heb dat op zelfde manier gedaan als vaker gezien (en op de wiki), met de tags tourism=information en information=map. Maar bij deze kaart is ook een overkapping aanwezig waar een prullenbak aan is bevestigd. Het geheel verkeert in niet al te beste toestand (om het zacht uit te drukken) maar “map what’s on the ground” en het is er wel degelijk:


Dit is de betreffende node: Node: 11259462519 | OpenStreetMap

Nu is de vraag of ik hier tags aan kan toevoegen voor die overkapping en prullenbak of dat die apart getagd moeten worden. In een ander topic werd ik verwezen naar het principe ’ One feature, one OSM element’. De vraag is nu voor mij in hoeverre de hele constructie (overkapping + kaart + prullenbak) 1 feature zijn. Bij een bushalte wordt een prullenbak doorgaans aangegeven met bin=yes dus dan zou dat hier waarschijnlijk ook zo moeten. Maar op de wikipagina bin staat dit:

amenity=waste_basket (separately mapped waste basket on single node) preferable if the waste bin is not part of the facility, for example a trash bin just close to a bench.

Dat laat me een beetje twijfelen over een aparte node voor de prullenbak. Niet ver hier vandaan is een vergelijkbare situatie: Node: 7256112268 | OpenStreetMap (ooit toegevoegd door @Famlam) Hier heb ik de prullenbak als aparte node vlakbij gezet maar wil die node ook wel verwijderen en bin=yes aan de kaartnode toevoegen.

Maar wat te doen met die overkapping? Helemaal niet mappen of mogelijk covered=yes?

1 Like

De prullenbak is naar mijn idee niet een integraal onderdeel van de plattegrond, je zou ook kunnen stoppen of iets weg te gooien zonder de kaart te raadplegen, dus een aparte node wat mij betreft.

Verder lijkt me covered=yes prima.

4 Likes