't vs. Het Beijerse

Er zit vast een verhaal of afspraken achter waar ik geen weet van heb.
https://www.openstreetmap.org/#map=14/51.9838/4.7349

Het buurtschapje 't Beijerse staat in OpenStreetMap vermeld als “Het Beijerse”

't Beijersche is de naam zoals vermeld op een wit-zwart bord. Op Wikipedia (https://nl.wikipedia.org/wiki/%27t_Beijersche) en een website van de buurtvereniging (http://www.beijersche.nl/) wordt het met de afkorting geschreven.
Zuid-Hollands Landschap spreekt over het gebied eromheen als “Polder het Beijersche” (https://www.zuidhollandslandschap.nl/gebieden/polder-het-beijersche) Het CBS gebruikt “Het Beijersche”.

Wat zou de juiste vermelding zijn in OSM?

Dan hangt er ook nog de tag wikidata=Q719077 en wikipedia=nl:'t Beijersche aan, waarvan de werking me niet echt duidelijk is.

13 jaar geleden uit AND geïmporteerd: https://www.openstreetmap.org/node/44716575/history date r een keer goed naar gekeken wordt is niet verkeerd.
Maar is " 't " geen afkorting van " het "? In OSM geldt de regel dat afkortingen voluit geschreven moeten worden. Alhoewel de meningen hierover verschillen.

Ik zou 't in een naam niet als een afkorting, maar meer als een verkorte vorm zien.

Als 't een afkorting is, dan is 's dat ook en zouden we Des Hertogenbosch moeten schrijven. Laten we dat maar niet doen. In het geval van het buurtschap 't Beijerse zou dus ik ook gewoon 't Beijerse schrijven, als dat zo op het bord staat. Als de polder op een manier gemapt zou worden, zou dat wel als Polder het Beijersche gedaan kunnen worden, aangezien hier Zuid-Hollands Landschap de naam heeft gegeven.

Bedankt voor het uitzoekwerk tot nu toe.

De verkorte vorm (beter woord, dank A67-A67) vind met blijkbaar leuk hier in de omgeving.
Iets naar beneden op de kaart is bij Stolwijk 't Vaartland (straat en industrieterrein) waar de verkorte vorm wel gebruikt wordt (https://www.openstreetmap.org/#map=17/51.97329/4.76358). Noordelijker het industrieterrein 't Ambacht in Moordrecht (https://www.openstreetmap.org/#map=18/51.99363/4.67047). En in de stad in Gouda een steegje met de naam 't Oude Halletje (https://www.openstreetmap.org/#map=19/52.00863/4.70907).

Is de wikidata tag nog van belang hier, of iets om mee op te passen?

pitdicker, ik zou niet werken aan OSM en Wikidata en zeker geen data uit de wiki verplaatsen of gebruiken voor OSM. Je citeerd dan uit de tweede of zelfs derde hand, weinig betrouwbaar dus en zeker niet voldoende om te dienen als basis voor OSM.

Hallo Hendrikklaas,
Ik begrijp niet goed wat je bedoelt. Althans, is je advies: baseer je niet op Wikipedia om OSM te bewerken? Daar sta ik achter, het is een bron die kan meewegen maar niet gezaghebbend.

Ik zat te twijfelen of bewerken een probleem zou vormen vanwege de wikidata tag, maar dat lijkt niet zo te zijn. Dus ik ga het maar eens proberen ;-).