name=*? Ale tam nie ma name.
Jeżeli chodzi o propozycję brand=Leroy Merlin to wtedy nie ma gdzie zapisać informacji że to Szybkomat - a tak właśnie są obrandowane te urządzenia:
I tak, uważam, że określenia typu szybkomat, lodówkomat, pop box, one box itd. są zbędne. Jak już pisałem wyżej, przeciętny klient raczej będzie pamiętał, że chce coś odebrać z automatu / paczkomatu / urządzenia Leroy Merlin, niż że jest to akurat jakiś Szybkomat. Nazwy urządzeń stosowane przez operatorów w miejsce zastrzeżonego przez InPost słowa paczkomat są wtórne wobec brandu sieci, do której należą, i można je pominąć bez szkody dla treści mapy, a z korzyścią dla jej czytelności.
Dobra - zgodziłbym się z tym co napisałeś choć sam posługuję się nazwami operatorów czyli szybkomat czy castomat - takie info są w esemesach bodajże.
z drugiej strony dziś dopiero dowiedziałem się że istnieje coś takiego jak appkomat InPost’u gdzie przesyłkę odbiorę tylko przy pomocy zainstalowanej apki lub przesłanego kodu QR, co ciekawe w DPD też pierwszy raz odbierałem w ich DPD Pickup paczkę i okazało się że mogę to zrobić tylko a pomocą apki. Więc jak w przypadku InPostu nazw Appkomat trochę ułatwia sprawę może nie w brand i name ale w loc_name?
@kubahahaha Zajrzałem do nsi.guide zdjąłem przedrostek “Paczkomat” w brand oraz dodałem loc_name=Paczkomat InPost
próbuję po Twojej namowie coś uzupełnic ale chciałbym wiedzieć czy po pierwsze pozwolą mi na te zmiany na gihtubie i w jakiej formie je dodajemy - chodzi mi o brand i name + ew. loc_name
Nie wiem trochę czemu mnie wołasz, mi się podoba tagowanie wraz z przedrostkiem - tak jak jest używane na stronach internetowych, jest napisane na urządzeniach, w SMSach z kodami odbioru itd.
Przywołałem Ciebie odnosnie tego komentarza bardziej - Szybkomaty Leroy-Merlin - #39 by kubahahaha chodziło mi o uzupełnienie nsi.guide - chcę spróbować ale też nie chcę tam namieszać. Bo mi się też podoba tagowanie szybkomat paczkomat czy appkomat i inne.
Ale tak patrzę na swoja edycję i chyba jej nie widzę więc chyba nie będę tam grzebał by nie narozrabiać.
@Mateusz_Konieczny chciałem pomóc po namowie - więc spróbowałem usunąć z brand Paczkomat InPost dodając pełną nazwę w loc_name - wiem bez konsultacji tutaj Choc naprawde. Chciałbym korzystać z takich informacji w szablonach i innych dodatkach w josm gdzie wybieram interesujące mnie dane a tam widze co mogę dodać i wybrać.