Surfgebieden markeren?

Zie kaart:

https://www.openstreetmap.org/#map=15/53.1637/5.4115&layers=N

Hier heeft iemand een kitesurfgebied getagged bij Harlingen met leisure = pitch. Is daar een betere manier voor? Het surfgebied is bijna net zo groot als het stadje zelf. :slight_smile:

De documentatie is hierover nog onvolledig. Iemand een idee?

https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag:sport%3Dsurfing

Denk dat je deze bedoelde: https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag:sport%3Dkitesurfing

Die seamark types zeggen me zo 123 niet veel, maar die name tag lijkt me eerder note of description te moeten zijn.

Vraag me af of de sport echt specifiek kitesurfing is daar bij Harlingen.
Bij is het strand/zee gebied opgedeeld in “Natura 2000, verboden te betreden”, “natuur met recreatief medegebruik”, “natuur met intensief recreatief medegebruik” (kitesurfen, windsurfen, paardrijden, fietsen, …) en tenslotte een “wegsurfzone” (door het verboden gebied), dus niet specifiek 1 sporttype.

Het sport vlak ziet er wel groot uit, maar het weglaten zou taggen voor de renderer zijn, toch?

Ik wacht de andere reacties even af en ga afhankelijk daarvan ons strand/zeegebied ook eens onder handen nemen…

Het probleem zit hem denk in de definitie van leisure = pitch; die komt bij mij over als sportveld (vaak belijnd of uitgerust met attributen zoals doelen, dus twee tennisveldjes naast elkaar: twee areas). Ik denk dat deze niet zo geschikt is voor dit soort gebiedstagging, maar weet ook niet wat dan wel correct is.

Op zee/strand kan het zijn gemarkeerd met boeien/strandpalen, hetgeen voor enige belijning zorgt. Niet alle sporten hebben attributen nodig die voor herkenbaarheid van een aangelegd veld zorgen.
In plaats van pitch zou nog gekozen kunnen worden voor landuse=sport(s) die beide enkele keren gebruikt zijn.

Is het een overweging om de markering te beperken tot dat deel van de dijk waar je met een kite en plank te water mag ? Dat wordt op meer stranden, maar ook watergebieden gebruikt, Hier geen boten of vliegers en geen zwemmers en omgekeerd, op het open water is er eigenlijk geen grens te trekken die grens is hier dus volkomen fictief. Of liggen er officiele boeien in het water om de grens aan te geven ?
Voorbeeld bij Makkum een veld met boeien ten noorden van het kanaal en een ten zuiden, beiden getagged met leisure=sportcentre, seamark:restricted_area:category=kite_surfing, seamark:type=restricted, sport=kit_surfing :_)

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2019-37238.html

Gebieden waar gekitesurft mag worden, Westerschelde