Suomen ympäristökeskuksen aineistoa OSMiin

Olemme saaneet luvan siirtää suojelualueisiin ja luonnon virkistyskäyttömadollisuuksiin liittyvää aineistoa Suomen ympäristökeskuksen Oiva-palvelusta OpenStreetMapiin. Tämä pilotointilupa on maantieteellisesti rajattu eli aineistoa saa siirtää vain pääkaupunkiseudun alueelta (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kirkkonummi, Sipoo, Vihti) sekä Pallas–‐Yllästunturin kansallispuiston alueelta.

Tagi-ehdotukset voi päivittää suoraan wikiin : http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Finland:Syke#Palvelut
Lisätietoa ja siirtotiedostoja myös: http://store.feelthenature.fi/feelthenature-store/osm/ .

Suurimmalle osalle kohteista on jo jokin tagiehdotus, mutta etenkin palveluista ja virkistysalueilta uupuu vielä tageja. Eli sivulle http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Finland:Syke tai sen keskustelusivulla voi käydä lisäämässä, muuttamassa tai kommentoimassa SYKEn aineiston OSM-tagausta.

Nykyisillä tägeillä tehty aineisto zipattuna: http://store.feelthenature.fi/feelthenature-store/osm/files20110128.zip . Mahdollisesti tagaus muuttuu vielä kommenttien jälkeen, joten importtia tälle versiolle ei varmaan vielä kannata lähteä tekemään. Paketissa on myös python-funktio, jolla tagaus on tehty, mikäli joku sen tutkimiseen haluaisi nuoruuttaan käyttää.